Cum a ajuns un student din Alba Iulia actor în celebrul serial „Vikings“
0
Un tânăr de 21 de ani din Alba Iulia, student la Arheologie, a trăit atmosfera de pe platourile de filmare ale unui serial celebru. Alex Stanciu a filmat timp de cinci zile pentru ”Vikings”, în rolul unui soldat saxon.
Tânărul student din Alba Iulia se afla în Irlanda când a citit un anunţ pe internet prin care producătorii serialului căutat oameni care să joace rolul unor soldaţi. Alex Stanciu a completat un formular pe care l-a transmis prin poştă.
„Am completat un formular cu date despre mine, înălţime, ocupaţie, pasiuni, şi l-am trimis alături de o fotografie. La scurt timp am primit un răspuns şi aşa am ajuns la Hollywood Wicklow, un sat din Irlanda unde au avut loc filmările”, afirmă tânărul din Alba Iulia. Scenele în care apare acesta erua programate să apară în ultimele episoade ale sezonului patru. Ţinând cont de succesul serialului, producătorii au programat difuzarea unui nou sezon în anul 2017.
Rolul lui Alex Stanciu a fost acela al unui soldat din armata regelui saxon Aethelwulf, cel care s-a războit de mai multe ori cu vikingii. Despre costumaţia pe care trebuia să o poarte în jur de 10 ore pe zi afirmă că era destul de uşoară având în vedere faptul că armele şi coiful erau din plastic, iar scutul era din fibră de sticlă.

„Am fost pe finalul filmărilor, timp de cinci zile. Mă trezeam la 3-4 noaptea, mergeam cam jumătate de oră până ajungeam la autocarul lor şi până pe platoul de filmat mai făceam o oră. Odată ajuns în Wicklow, primeam un mic dejun după care treceam la machiaj şi echipat. În jur de 50 de oameni se ocupau de acest aspect. Se punea foarte mare preţ pe detalii. Trebuia să fii perfect, să nu ai prea multă sau prea puţină «mizerie» pe faţă. În momentul în care eram pregătiţi, eram duşi pe «câmpul de luptă»”, afirmă studentul.

În Irlanda, Alex Stanciu a avut ocazia să se întâlnească cu persoanejele principale ale serialului. Despre Moe Dunford, actorul care îl interpretează pe Aethelwulf, Alex susţine că este unul din cei mai veseli şi deschişi actori. Gustaf Skarsgård, cunoscut mai mult ca Floki, este singuratic şi nu prea sociabil, iar Alexander Ludwig, Bjorn, era foarte detaşat.

Chiar dacă era figurant, Alex a avut de îndurat condiţii nu tocmai plăcute pe platourile de filmare. Pe lângă frigul de afară, în medie 2 grade Celsius, care trebuia îndurat aproximativ 12 ore, lupta cu vikingii şi „alergatul” după ei erau destul de solicitante. „Am avut colegi care clacau din cauza oboselii, oameni care au făcut hipotermie din cauza frigului, deci nu este chiar aşa de simplu. Plus că nu ai mobilitate, pentru că sub echipamentul de soldat trebuie să ai haine groase şi faptul că trebuie să te mişti destul de mult este epuizant”, mai spune Alex Stanciu. Tânărul este şi membru în trupa de reenactement Lupii Apulonului de la Muzeul Naţional al Unirii, unde are rolul unui arcaş dac. Mai este pasionat de reptile (are trei şerpi acasă) şi de lucrul cu fierul forjat.

Împreună cu Floki, un alt personaj principal al serialului interpretat de Gustaf Skarsgård
Vikings este un serial de televiziune istoric dramatic, scris şi creat de Michael Hirst pentru postul de televiziune History. Serialul a avut premiera în data de 3 martie 2013. În 2016 a fost difuzat sezonul patru al serialului. Filmat în Irlanda, Vikings este inspirat din povestirile despre vikingul Ragnar Lodbrok, unul dintre cei mai cunoscuţi eroi norvegieni şi binecunoscut ca şi asupritorul Franţei şi al Angliei. Serialul îl portretizează pe Ragnar în postura unui fermier viking care a condus primele raiduri în Anglia şi Franţa, un loc necunoscut încă pentru vikingi, cu ajutorul unor prieteni şi aliaţi războinici.

Alex Stanciu este arcaşul trupei Lupii Apoulonului. Foto: Ania Ciolacu
Citiţi şi:
Celebrul pridvor al caselor ţărăneşti, considerat inutil de un mare filosof român: „Trădează un simţ artistic de care e foarte departe casa săsească“
Petru Rareş, primul voievod român care a purtat ochelari. În 1546, supuşii lui s-au dat peste cap pentru a-l înzestra pe domnitor cu artificiul oftalmologic
Cultivarea trufelor, afacerea de nişă care aduce venituri de zeci de mii de euro. Cum se obţin „diamantele pământului“