Consilier județean PSD, trimis în judecată de procurorii DNA. I s-a cerut demisia din partid

0
Publicat:

Un consilier județean PSD din Alba a fost nevoit să demisioneze din partid și și-a pierdut mandatul de ales după ce a fost trimis în judecată de către DNA. Decizia a venit la doua luni de la trimiterea dosarului în instanță.

Consilierul județean a plecat din PSD după dosarul de la DNA FOTO Marcel Oțoiu/ Facebook
Consilierul județean a plecat din PSD după dosarul de la DNA FOTO Marcel Oțoiu/ Facebook

Consiliul Județean Alba a constatat, în ședința din 20 decembrie 2023, încetarea mandatului înainte de termen a consilierului județean PSD Marcel Oțoiu. Hotărârea a fost adoptată la solicitarea organizației PSD Alba, care a transmis Consiliului Județean că Oțoiu a demisionat din partid.

„Prin adresa din 16 decembrie 2023, înregistrată la registratura Consiliului Județean Alba, Organizaţia Judeţeană Alba a Partidului Social Democrat transmite demisia domnului Oțoiu Marcel din calitatea de membru al Partidului Social Democrat şi din toate funcţiile politice care au derivat din această calitate, recomandând Consiliului Judeţean Alba să constate totodată, încetarea mandatului de consilier judeţean”, se precizează în referatul aferent proiectului de hotărâre. Următorul pe lista de supleanți a PSD Alba, care ar urma să devină consilier județean, este Virgl Hanțiu, din Câmpeni. Pentru aceasta este, însă, nevoie și de o hotărâre a Tribunalului Alba.

Demisia lui Marcel Oțoiu din PSD și, implicit din funcția de consilier județean, are legătură cu faptul că a fost trimis în judecată de procurori DNA pentru abuz în serviciu. Acesta a fost timp de 6 ani director general al Centrului Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară – CENAFER. Potrivit unui comunicat al DNA transmis în 19 octombrie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a șase persoane fizice și a unei persoane juridice, printre care și Marcel Oțoiu, respectiv Claudiu Florin Puțanu, director general adjunct și alți doi angajați ai instituției.

Acuzațiile procurorilor DNA

În perioada 2016 - 2019, Marcel Oţoiu, Claudiu Florin Puţanu şi Vasile Dinu, beneficiind de ajutorul lui Radu Vasile Lehovida, cu încălcarea prevederilor legislaţiei primare, ar fi încheiat cu SC Naca Project SRL trei contracte care ar fi avut ca obiect achiziţia unor servicii de reparare şi întreţinere sisteme de pază electronică, pentru 10 sisteme instalate la imobile ale CENAFER.

Serviciile respective ar fi fost achiziţionate de instituţia publică în condiţiile în care societatea respectivă nu ar fi deţinut o licenţă specială, eliberată de IGPR, pentru efectuarea acelor activităţi, iar în perioada încheierii primelor două contracte firma nu ar fi avut niciun salariat. În contextul menţionat, inculpatul Radu Vasile Lehovida, fiind desemnat membru al comisiei de recepţie, ar fi întocmit şi semnat 26 procese-verbale de recepţie prin care ar fi atestat în fals faptul că serviciile ce au făcut obiectul celor trei contracte ar fi fost prestate. Cu toate acestea, CENAFER a achitat integral către SC Naca Project SRL contravaloarea totală (273.031 lei) a serviciilor contractate, deşi în realitate acestea nu ar fi fost prestate”, arată procurorii.

Marcel Oțoiu s-a pensionat în 2020 și a candidat, în același an, pe lista PSD Alba la consiliul județean.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite