Condiţii de iarnă pe drumurile judeţene din Alba. Utilajele au împrăştiat 1.000 de tone de material antiderapant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Drumuri şi Poduri Locale (DPL) Alba SA, compania care se ocupă de deszăpeziri pe drumurile judeţene, au transmis situaţia intervenţiilor în mai multe zone. Potrivit acestora, nu sunt drumuri blocate. Utilaleje DPL au împrăştiat, de duminică seara, aproape 1.000 de tone de material antiderapant.

Utilajele DPL SA au acţionat duminică seara, când a început să ningă, după ora 18.00, până luni dimineaţa, pe mai multe tronsoane de drumuri judeţene. De asemenea, o parte dintre utilaje intervin şi luni, în jurul amiezii. Conform planului aprobat de Consiliul Judeţean, se acţionează prin cinci baze de deszăpezire, la Alba Iulia, Sebeş, Aiud, Blaj şi Cîmpeni, fiecare având un responsabil şi utilaje alocate pentru intervenţii pe drumuri judeţene sau grupuri de drumuri judeţene. Nu au existat drumuri jdueţene blocate în Alba.

Situaţia intervenţiilor pe drumuri judeţene din Alba:

Zona Alba Iulia

Luni, se acţionează pe: DJ 106 H Întregalde – Necrileşti, DJ106 K Ohaba, DJ106 I Ghirbom, DJ 107 Straja. De duminică seara, au fost răspândite 400 tone de material antiderapant, cu cinci utilaje. Potrivit directorului general DPL SA, alte 15 utilaje sunt pregătite de intervenţii, în caz de nevoie, pe drumurile arondate bazei Alba Iulia.

Zona Cîmpeni (Munţii Apuseni)

Se intervine pe: DJ 742 Roşia Montanp, DJ 762 Avram Iancu, DJ750 B Poiana Vadului, DJ 750 A Sohodol. De duminică seara, au fost folosite 300 tone de material antiderapant pe drumurile judeţene din Munţii Apuseni

Zona Aiud

Se acţionează cu antiderapant pe: DJ 107I Aiud-Ponor-Geogel, DJ 103G Inoc – Ciugudu de Sus – limită judeţul Cluj; DJ 107D Ocna Mureş – Şilea – limită judeţul Mureş

Zona Blaj

Intervenţii cu utilaje pe DJ 107 Blaj – Cetatea de Baltă.

Utilajele de la bazele Aiud şi Blaj au răspândit 129 de tone de antiderapant, de duminică seara.

Zona Sebeş

S-a intervenit pe toate drumurile judeţene arondate, inclusiv DJ704 Oaşa – Poarta Raiului (în acest caz, cu antiderapant, fără sare). În total au fost folosite 150 tone de antiderapant.

Pentru sezonul rece 2016-2017, Consiliul Judeţean Alba are încheiate contracte cu Drumuri şi Poduri Locale SA în valoare de 3.142.844,08 lei cu TVA pentru Lot 1 (Alba Iulia, Sebeş, Aiud, Blaj, Sebeş), respectiv 1.002.092,84 lei cu TVA pentru lot 2 (Cîmpeni, zona de munte).

Potrivit planului operativ de activitate, Consiliul Judeţean Alba are în administrare 1.055,111 km de drum. Pe timpul iernii sunt închise 16 sectoare de drum (171 km), din cauza traficului rutier redus şi a existenţei unor ale rute ocolitoare prin care este deviată circulaţia. Aprovizionarea cu materiale pentru combaterea lunecuşului constă în aprovizionarea cu 16.198 tone de nisip şi 1.003 tone de sare. Comparativ, pentru sezonul de iarnă 2015-2016, s-a cheltuit 2.350.000 de lei.

Citiţi şi:

Imnul saşilor din Transilvania, singura odă care nu ridică în slăvi un popor, ci frumuseţea unui ţinut

Cascada îngheţată din Apuseni. Cum arată blocul de gheaţă spectaculos care atrage şi alpinişti celebri 

Pluguşorul generaţiei lui Moş Gerilă. Propaganda comunistă de la momentul trecerii dintre ani

Crima perfectă de la Alba Iulia. Ucigaşul unei femei omorâte cu un topor în propria locuinţă, căutat de 16 ani

Mărturii cutremurătoare din Zarca Aiudului, închisoarea în care comuniştii au omorât sute de deţinuţi politici

„Cugireana“, cel mai lung tren de navetişti din Europa, transporta zilnic 7.000 de oameni la fabrica de armament

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite