Concurs pentru ocuparea unor posturi de asistent şef, anulat la Spitalul Judeţean Alba pentru suspiciuni de fraudă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concursul organizat de Spitalul Judeţean Alba pentru ocuparea unor posturi de asistent şef secţii care s-a derulat în 17 decembrie a fost anulat de conducerea unităţii medicale. Decizia a fost luată în urma unor contestaţii prin care s-au sesizat că unele corecturi pe lucrări făcute de candidate ar putea fi considerate semne distinctive.

Posturile scoase la concurs au fost pentru secţiile de Medicină internă, Gastroenterologie, Cardiologie, Oncologie medicală, Chirurgie generală, Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie, ORL, ATI, Neurologie, Boli Infecţioase, Psihiatrie acuţi, Recuperare, medicină fizică şi balneologie, UPU, bloc operator, laborator analize medicale, laborator radiologie şi imagistrică medicală şi sterilizare.

În urma probei scrise, 16 candidaţi au fost iniţial admişi, iar alţi patru au fost respinşi. Pe 19 decembrie, spitalul a anunţat că acest concurs a fost anulat. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, Nicoleta Coşarcă, a declarat că a hotărât să anuleze concursul pentru a nu exista vreo suspiciune privind corectitudinea organizării şi rezultatelor, în urma unor contestaţii.

„Au fost trei contestaţii, candidatele semnalau faptul ca unele corecturi pe lucrări, acceptate de comisia de concurs, ar putea constitui semne distinctive. Ca să nu alterăm rezultatele, am anulat acest concurs şi vom începe o nouă procedură, imediat după 1 ianuarie. Vom aduce supraveghetori din altă parte, examenul va fi monitorizat video, astfel încât nimeni să nu mai aibă motive să reclame vreo posibilă neregulă”, a declarat Nicoleta Coşarcă pentru alba24.ro

Managerul spitalului a ţinut să precizeze că este vorba despre un concurs de funcţii şi nu de acces pe post, astfel că se poate considera un concurs intern, în cadrul instituţiei. A subliniat că vor fi mai drastice condiţiile de monitorizare.

Investiţii de peste 3 milioane de lei pentru modernizarea unor secţii la Spitalul de Urgenţă din Alba Iulia

Spitalul din Cîmpeni, între supravieţuire şi faliment. Probleme mari pentru cea mai mare unitate medicală din Apuseni

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite