Cinci persoane au rămas înzăpezite cu maşina, noaptea, pe un drum forestier în Munţii Sebeşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina a fost scoasă cu ajutorul jandarmilor. Foto Arhivă
Maşina a fost scoasă cu ajutorul jandarmilor. Foto Arhivă

Un autoturism în care se aflau cinci persoane care doreau să ajungă la o pensiune din Luncile Prigoanei, în apropierea Domeniului Schiabil Şureanu, a rămas, în noaptea de miercuri spre joi, înzăpezit într-un şanţ.

Şoferul a intrat pe un drum forestier în care accesul este interzis, fiind necesară intervenţia jandarmilor montani.

"Astăzi (joi n.red.), în jurul orei 3,15, jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Şugag au fost solicitaţi, prin apel la 112, să intervină în zona barajului Oaşa - Luncile Prigoanei, pentru a ajuta la scoaterea unui autoturism blocat într-un şanţ.

Solicitarea a venit din partea unui bărbat originar din localitatea Petreşti, judeţul Alba, care a sesizat jandarmii despre faptul că acesta, însoţit de încă patru persoane, voiau să ajungă la o pensiune, dar, pe fondul neechipării corespunzătoare a autoturismului şi intrării pe un drum forestier unde accesul este interzis, au rămas blocaţi cu maşina în zăpadă şi nu au mai putut înainta", se menţionează într-un comunicat transmis de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Alba.

Potrivit sursei citate, un echipaj de jandarmerie a ajuns în scurt timp în zona indicată, reuşind, cu ajutorul autospecialei din dotare, să repună pe drum autoturismul. Persoanele implicate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

"Le recomandăm turiştilor care intenţionează să îşi petreacă sfârşitul anului în zonele montane să fie echipaţi corespunzător acestui mediu, atât ei, cât şi autoturismele acestora. În cazul în care întâmpină dificultăţi care le pot pune viaţa în pericol, să apeleze numărul unic de urgenţă 112", a mai transmis IJJ Alba.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cum se luptă un om de afaceri în justiţie cu abuzurile Poliţiei Locale din Alba Iulia

Om al străzii neidentificat, omorât în bătaie de doi tineri de 16 şi 19 ani. Pedepsele primite de agresori

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite