Cercetaşii din Alba Iulia prezintă mâncăruri tradiţionale româneşti într-un camp din Austria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetaşii din Alba Iulia sunt invitaţi în acest an să participe, în perioada 8-18 iulie, alături de grupul de cercetaşi austrieci din Hoersching, într-un camp comun.

Acesta este al doilea camp internaţional la care participa Centrul local "Axente Sever", dupa cel din 2006 cu cercetaşii din Germania. Evenimentul se va desfăşura în perioada 8-18 iulie în Konigwiesen. Cercetaşii vor participa în număr de 56 de persoane, dintre care 20 temerari (11-14 ani), 19 exploratori (15-18 ani), 17 seniori şi lideri (peste 20 ani). Pe drum, vor avea ocazia să viziteze Budapesta şi Viena, unde vor avea un mic program pentru fiecare ramură de vârstă.

"Vara trecută i-am primit cu drag pe cercetaşii austrieci la noi în camp, iar anul acesta avem ocazia nu doar de a-i vizita, ci şi de a participa la activităţi alături de ei. Printre acestea se numară realizarea unor ateliere pe anumite teme, o seară cu mâncăruri tradiţionale româneşti, muncă in ajutorul comunităţii, participarea la o drumeţie de 2 zile, dar şi vizitarea oraşului Linz", precizează reprezentantul Centrului Local „Axente Sever“ din Alba Iulia.

Următorul proiect din vara asta la care vor participa cercetaşii albaiuleni este "RoJAM", prima jamboree naţională după 75 de ani, eveniment la care vor fi prezenţi cercetaşi atât din ţară, cât şi din străinătate.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite