Centru de închiriat biciclete pentru vizitatorii Cetăţii Alba Carolina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din Alba Iulia şi turiştii care vor să viziteze Cetatea Alba Carolina vor avea la dispoziţie în curând un centru de închiriere biciclete. Staţia va fi amnajată în Parcul Unirii din Cetate la iniţiativa administraţiei locale şi cu sprijinul Asociaţiei “Green Revolution”.

 Administraţia locală vrea să includă oraşul în reţeaua localităţilor mari care oferă aceste servicii cetăţenilor şi pentru promovarea mişcării în aer liber. Vor fi disponibile 60 de biciclete noi la care vor avea acces atât locuitorii din Alba Iulia, cât şi vizitatorii. Tariful de închiriere propus este de 3 lei/oră sau 15 lei/24 ore, iar tinerii până la vârsta de 16 ani şi pensionarii vor putea să le utilizeze gratuit.

Proiectul aparţine Asociaţiei “Green Revolution” din România, care derulează programul „I`Velo”, din 2010, în Bucureşti, Buftea, Braşov, Constanţa, Iaşi, Sibiu şi Timişoara. Alba Iulia va intra în seria acestor oraşe în care locuitorii şi turiştii pot închiria biciclete dacă în şedinţa de CL de vineri va fi aprobată documentaţia pentru transmitere în folosinţă gratuită a unei suprafeţe de 100 mp în zona Parcul Unirii din Cetate, pentru amenajarea staţiei de biciclete. Locaţia va avea acces la curent electric şi internet.

Este o premieră pentru Alba Iulia, după cum se arată în documentaţia proiectului ce intră în atenţia consilierilor locali, iar programul I`Velo are drept scop introducerea bicicletei în peisajul vieţii urbane ca mijloc de transport alternativ. Cu 11 centre de închiriere a bicicletelor şi aproximativ 1.000 de biciclete, I`Velo a înregistrat 820.000 de utilizări în 4 ani de activitate, se mai arată în proiect. Cele 60 de biciclete noi vor fi asigurate de Asociaţia “Green Revolution” şi vor fi achiziţionate în cadrul programului.

În Alba Iulia au fost amenajate mai multe piste pentru biciclete, odată cu modernizarea unor căi de acces. Astfel, în zona Calea Moţilor – strada Zlatnei – DN74 sunt amenajaţi 3,3 km pentru biciclişti, pe strada Alexandru Ioan Cuza-E81-DN1 2,7 km, în zona Mamut – Parcul Dendrologic sunt cuprinşi 5,4 km, în urma reabilitării Centrului istoric al oraşului – Fortificaţia de tip Vauban 4 km şi pe Bulevardul Transilvaniei 0,4 km.

Cetatea Alba Carolina şi Munţii Apuseni, promovate la Târgul de Turism al României

Hidrocentrală de 2,5 milioane de euro inaugurată în Apuseni

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite