Cea mai mare piaţă agroalimentară din Alba Iulia, în pericol de prăbuşire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acoperişul susţinut cu stâlpi din fier se poate prăbuşi
Acoperişul susţinut cu stâlpi din fier se poate prăbuşi

Piaţa agroalimentară din cartierul Cetate al oraşului Alba Iulia a devenit subiect de dispută în şedinţa Consiliului local desfăşurată marţi, 28 februarie 2012. Reprezentanţii Primăriei şi mai mulţi consilieri locali au arătat condiţiile insalubre şi pericolul de prăbuşire a acoperişului.

Discuţiile au pelcat de la adesele unor persoane fizice privind o investiţie inţiată de societatea Occident 2000 SRL în apropierea pieţei. Firma a solicitat administraţiei locale aprobarea construirii unei clădiri care ar urma să aibă ca destinaţie pentru spaţii comerciale. Unul dintre contestatori, Romulus Petru Costea, este proprietar pe jumătate din piaţă. Cealaltă jumătate se află tot în proprietatea unei persoane fizice, Ioan Feisan. Reprezentanţii Primăriei şi consilierii locali au făcut referiri la condiţiile insalubre din piaţă şi la perciolul prăbuşirii acoperişului afectat de căderile masive de zăpadă.

„A existat o întâlnire la Prefectură pe tema pieţei agroalimentare. Inspectoratul în Construcţii a demarat o expertiză pentru a se vedea, dacă această construcţie mai reprezintă siguranţă. Atunci când a fost construită nu s-au respectat mai multe condiţii din proiect. Mai mult au transformat parcările publice obligatorii în zonă de comerţ angro. Le-am transmis o solicitare oficială să limiteze accesul vânzătorilor şi al clienţilor pentru că este un pericol public. Nu s-au conformat“, a afirmat viceprimarul Paul Voicu.

Acoperişul susţinut cu stâlpi din fier se poate prăbuşi

Accesul în piaţă a fost limitat parţial, în condiţiile în care o mare parte din stâlpii de lemn au cedat, iar acoperişul este susţinut cu stâlpi din fier folosiţi pe şantierele de construcţii. Piaţa din Alba Iulia funcţionează în sistem privat de mai mulţi ani, după ce persoanele fizice menţionate au câştigat în instanţă dreptul de proprietate asupra terenului. Ulterior au prezentat primăriei un proiect comun de amenajare a pieţei, care, în urma neînţelegerilor, a fost abandonat. Astfel s-a ajuns ca cea mai importantă piaţă din Alba Iulia să devină un pericol public pentru locuitori.

Acoperişul susţinut cu stâlpi din fier se poate prăbuşi
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite