Aventuri „La Șpring cu Spring”. Eveniment cu mașini Dacia electrice într-o comunitate mică din Ardeal FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La graniţa dintre judeţele Alba şi Sibiu se află comuna Şpring. Faptul că denumirea este foarte apropiată de cuvântul englez „spring” a dat naştere multor interpretări amuzante. Mai nou, denumirea este asociată și cu Dacia Spring.

Copii din Șpring s-au plimbat cu Dacia Spring FOTO Electromobilitate
Copii din Șpring s-au plimbat cu Dacia Spring FOTO Electromobilitate

Asocierea cu mașina electrică produsă de Dacia a determinat organizarea unui eveniment denumit „La Șpring cu Spring!”

Peste 20 de mașini electrice, printre care, evident, și Dacia Spring au fost aduse în comuna din județul Alba pentru a fi prezentate comunității. Mașinile au fost „parcate” în curtea școlii din satul Drașov.

„Mulțumim copiilor din Drașov și Șpring! Entuziasmul lor contagios pentru mașinile prezente la întâlnire, ne dau speranța într-un viitor mai bun, mai curat și liniștit, pentru o planetă mai grijuliu administrată decât au făcut-o generațiile anterioare. Mulțumim autorităților locale și tuturor colegilor ce au făcut posibilă prima întâlnire «La Șpring cu Spring!”» Am acceptat cu inima deschisa invitația lansată de doamna primar Iulia Stănilă, să ne revedem în 2024, în al treilea sfârșit de săptămână din septembrie!”, au transmis cei de la Electromobilitate.ro, organizitorii evenimentului.

Explicații despre funcționarea mașinii FOTO Electromobilitate
Explicații despre funcționarea mașinii FOTO Electromobilitate

Conform recensământului efectuat în 2021, populația comunei Șpring se ridică la 2.354 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2011, când se s-au înregistrat 2.420 de locuitori. 

Mașini electrice la Șpring FOTO Electromobilitate
Mașini electrice la Șpring FOTO Electromobilitate

Privind atestarea documentară, satul Şpring se cunoaşte sub denumirea de Villa Spring, la sfârşitul sec. al XIII-lea, respectiv Sptinch în 1309 şi Spring în 1404. În localitate a existat tot timpul o importantă comunitate de sași, de la care probabil îşi păstrează și denumirea.  Comuna se compune din satele Spring, care este centru de comuna, Vingard - la 5 km spre vest, iar spre sud la 5 km satul Draşov și la 7 km satul Cunţa.

În trecut, comuna avea și o echipă de fotbal înscrisă într-o ligă inferioară denumită Colorado Șpring.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite