Aproape 300 de persoane din Alba, internate în spitale cu COVID-19. Peste 1.000, izolaţi la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un număr de 284 de persoane din Alba infectate cu virusul SARS-CoV-2 se află în prezent în spital, din care 19 în unităţi medicale din alte judeţe şi din Bucureşti.

Astfel, luni erau izolate în spital 284 de persoane, din care 5 în Mureş, câte 4 persoane în Cluj şi Timiş, 3 în Sibiu şi câte una în Bihor, Braşov şi Bucureşti. Alţi 1.067 de bolnavi sunt izolaţi la domiciliu.

La mijlocul lunii martie, DSP Alba menţiona că în judeţ sunt 330 de locuri pentru persoanele depistate cu SARS-CoV-2, din care 20 paturi ATI.

Astfel, în cadrul unei videoconferinţe convocate de DSP Alba şi la care au participat reprezentanţi ai tuturor spitalelor din judeţ, s-a discutat şi stabilit suplimentarea numărului de paturi destinate tratării bolnavilor COVID din Alba cu 71.

Potrivit sursei citate, numărul paturilor COVID ar creşte astfel la 401, în prezent existând 330 de locuri pentru pacienţii depistaţi cu SARS-CoV-2, din care 20 paturi ATI COVID.

Până luni, în Alba, de la începutul pandemiei, au fost confirmate 18.183 de cazuri, din care 16.339 reprezintă persoane vindecate, iar 493 persoane decedate.

"În ultimele 24 ore, pe teritoriul judeţului au fost testaţi pozitiv un număr de 58 de pacienţi, iar în ultimele 7 zile un număr de 704 pacienţi", au precizat reprezentanţii DSP Alba.

Luni erau în total 1.609 persoane aflate în carantină la domiciliu. Rata de infecţie pe judeţ este de 3,67 cazuri la mia de locuitori. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Povestea angajatei care a furat 1 milion de euro din conturile CEC şi i-a donat la biserici. A vrut să se răzbune pe şefi

Cum acţiona securitatea comunistă pentru a-i influenţa pe cei care criticau regimul. Cum se derula o avertizare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite