Aproape 1.000 de proprietari de câini agresivi şi periculoşi din Alba, verificaţi de Poliţie. Amenzile aplicate de oamenii legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un câine linge un bloc de gheaţă topită dintr o expoziţie intitulată Ice Watch creată de artistul Olafur Eliasson şi geologul groenlandez Minik Rosing în centrul Londrei Marea Britanie Blocurile de gheaţă provin din apele fjordului Nuup Kangerlua din

Poliţiştii din Alba au verificat 970 de proprietari de câini agresivi sau periculoşi şi au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcări ale prevederilor legislative privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

În perioada iulie – decembrie 2018, poliţiştii din judeţul Alba au verificat proprietarii de câini periculoşi din categoriile I şi II, pentru a stabili dacă sunt respectate normele legale de deţinere a acestora.

Câinii din categoria I sunt câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor, iar câinii din categoria a II-a sunt câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.

Cu ocazia controalelor, poliţiştii au verificat 53 de proprietari de câini din categoria I şi 853 de câini din categoria a II-a şi au identificat 7 noi proprietari de câini din categoria I şi 58 de noi proprietari de câini din categoria a II-a.  În urma activităţilor poliţiştilor s-a constatat faptul că, nu în toate cazurile au fost respectate prevederile legislaţiei ce reglementează regimul câinilor periculoşi sau agresivi. Astfel, 22 de proprietari au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi. La acţiunile de control desfăşurate, poliţiştii au fost sprijiniţi de Asociaţia Chinologică Judeţeană Alba şi de Colegiul Medicilor Veterinari Alba.  

Activităţile de identificare a proprietarilor de câini periculoşi sau agresivi şi verificarea respectării normelor legale de către aceştia, vor continua şi în anul 2019, pentru a fi eliminate, pe cât posibil, riscurile de evenimente neplăcute provocate de câinii din rasele vizate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite