Aparatul cu care Poliţia Rutieră depistează maşinile tunate, care fac zgomot în trafic. Ce amenzi aplică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au fost dotaţi cu aparate care măsoară nivelul zgomotului. Foto: IPJ Alba
Poliţiştii au fost dotaţi cu aparate care măsoară nivelul zgomotului. Foto: IPJ Alba

Poliţiştii rutieri au fost dotaţi cu aparate speciale care depistează maşinile tunate ce au sistemul de evacuare modificat şi produc zgomot în trafic.

Aceste aparate se numesc sonometre şi măsoară nivelul presiunii acustice emis de eşapamentul autovehiculului. Limita legală de zgomot se încadrează între 45 şi 55 de decibeli.

La nivelul Poliţiei Rutiere din Alba există, în prezent, un număr de trei sonometre. În ultimele trei zile, poliţiştii au descoperit cinci autovehicule tunate, la a căror sisteme de evacuare au fost făcute modificări neomologate.

Au fost aplicate amenzi cuprinse între 580 şi 725 de lei şi s-au reţinut certificatele de înmatriculare.

De exemplu, marţi, 30 mai, a fost depistat un autoturism, condus de un tânăr de 21 de ani, din Alba Iulia, care prezenta modificări neomologate la sistemul de evacuare.

În plus, cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat că autoturismul avea montate, în interiorul farurilor, becuri neomologate, care emit o lumină mai intensă. A fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 870 de lei şi 6 puncte amendă, iar certificatul de înmatriculare al autoturismului a fost reţinut.

Potrivit prevederilor legale, certificatul de înmatriculare reţinut de către poliţia rutieră pentru anumite deficienţe tehnice se restituie la prezentarea dovezii încetării motivului pentru care documentul a fost reţinut, respectiv după remedierea deficienţelor şi constatarea acestui aspect la nivelul reprezentanţelor Registrului Auto Român.

Vă mai recomandăm: 

Afacerist italian, achitat definitiv pentru trafic internaţional de deşeuri. De ce a „căzut” dosarul în instanţă 

Eşec pentru DNA într-un dosar în care reclamă un prejudiciu de peste 8 milioane de lei din fonduri europene

    

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite