Alba: Pârtie nouă de schi la Vârtop în Munţii Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amatorii de schi au începând de ieri o nouă pârtie la dispoziţie, în Munţii Apuseni, în zona Vârtop. Pârtia a fost amenajată de Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Nucet la 200 de metri de pârtiile de la Arieşeni, din judeţul Alba.

Investiţia a fost realizată printr-un proiect susţinut de Ministerul Dezvoltării şi Turismului. Pârtia are o lungime de 1.600 metri cu trei variante de coborare şi este deservită de un telescaun cu 4 locuri cu o lungime de 1.095 metri şi cu o capacitate de 1.400 de persoane pe oră.

Pârtia este dotată şi cu instalaţie de nocturnă. Preţul unui bilet de urcare este de 7 lei. Dacă se cumpară 30 de urcări preţul este de 5 lei de urcare (150 lei), iar cartela este valabilă o saptămână.

Pârtiile din Alba prezintă condiţii perfecte pentru schi în acest sfârşit de săptămână. La Arieşeni şi în Şureanu, pasionaţii acestui sport se pot bucura de zăpadă. La Arieşeni funcţionează ambele teleschi-uri la capacitate maximă. Preţurile sunt de 5 lei, respectiv 3 lei urcarea.

În Şureanu se schiază între orele 10.00 – 16.00, interval în care funcţionează teleschi-urile în lipsa instalaţiei de nocturnă. Informaţii suplimentare pot fi obţinute pe www.schisureanu.ro.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite