Alba Iulia va avea una dintre cele mai moderne policlinici din Transilvania. Ce prevede proiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contractul se referă la modernizarea şi extinderea parterului clădirii. Foto Adevărul
Contractul se referă la modernizarea şi extinderea parterului clădirii. Foto Adevărul

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia a reluat licitaţia publică destinată contractării lucrărilor necesare în vederea relocării ambulatoriului integrat în locul fostei policlinici. Clădirea ar urma să devina una dintre cele mai moderne din Transilvania.

Precedenta procedură a fost anulată ca urmare a lipsei ofertanţilor. Valoarea contractului este de 3,48 de milioane de lei, fără TVA. Finanţarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Ofertele pot fi depuse până pe data de 31 martie 2021.

Potrivit caietului de sarcini, se urmăreşte extinderea, modernizarea şi dotarea parterului corpurilor C şi D ale SJU Alba Iulia (fosta Policlinică) şi relocarea Ambulatoriului integrat al spitalului, aflat în prezent pe strada Muşeţelului nr. 2, la circa 0,8 – 1 km faţă de clădirea spitalului.

”Ambulatorul de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia îşi propune să devină cea mai importantă unitate de Ambulator din judeţ, prin creşterea actului medical, bazat pe tehnologii modern şi dotări de ultimă generaţie. Fiecare pacient va fi tratat ca fiind cel mai important şi energia va fi canalizată pentru a preveni, a diagnostic, a trata şi a oferi îngrijiri medicale la standard cât mai înalte”, se menţionează în caietul de sarcini.

Lucrările ar urma să dureze 15 luni. Dacă această a doua procedură are succes, cel mai târziu în a doua jumătate a anului 2023 pacienţii vor putea beneficia de noile servicii ale Ambulatorului.

Principalele prevederi ale contractului sunt următoarele: reamenajarea spaţiilor de la parterul corpurilor C + D din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, ocupat în prezent de secţia de Neurologie, Birouri şi Sala de şedinţe, prin demolarea unor pereţi interiori de compartimentare şi realizarea unor pereţi noi de compartimentare din gips-carton pe structură metalică; realizarea a două extinderi, în cele două curţi interioare; amenajarea celor două accese din exterior; repararea şi consolidarea locală a planşeului de peste subsol; refacerea integrală a finisajelor interioare şi a instalaţiilor interioare

Pentru gestionarea eficientă a pacienţilor se va instala în holul principal un sistem automat cu afişare electronică pentru emitere bonuri de ordine, având legătură directă cu fiecare cabinet de specialitate. Spaţiile create prin recompartimentare vor fi dotate cu instalaţii sanitare specifice în funcţie de destinaţia acestor spaţii.

Astfel în cabinete, săli de tratamente, spaţii anexe şi grupuri sanitare s-au prevăzut lavoare din porţelan alb fără picior, acestea fiind complet echipate cu: baterie monobloc, racorduri flexibile, ventil şi sifon, etajeră porţelan, dispenser săpun, dispenser prosop hârtie şi oglindă. În sălile de tratament au fost prevăzute spălătoare cu două cuve de tip industrial, acestea fiind dotate cu baterie şi cap flexibil. Se propune, de asemenea, instalarea unui sistem pneumatic de transport probe. 

Vă recomandămsă mai citiţi:

Procesul de 4,5 miliarde de dolari pentru aurul de la Roşia Montană. Cum răspunde România la ultimele acuzaţii ale companiei canadiene

Românii care au luptat cu bolşevicii ruşi în Siberia. S-au întors eroi, dar comuniştii i-au trimis la închisoare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite