Alba Iulia revine, după trei zile, în scenariul galben. Se redeschid cafenelele şi restaurantele
0
Alba Iulia revine în scenariul ”galben” după doar trei zile de la impunerea restricţiilor corespunzătoare zonei ”roşii”.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba a decis miercuri noi măsuri pentru localităţile Alba Iulia, Blaj, Ocna Mureş, Ciugud, Galda de Jos, Ighiu şi Stremţ.
Cu o incidenţă între 1,5 şi 3 la mia de locuitori, Alba Iulia revine de joi, 21 ianuarie, ora 00.00, în scenariul „galben”, care permite redeschiderea restaurantelor, cafenelelor şi a sălilor de jocuri de noroc.
Miercuri, 20 ianuarie, Alba Iulia are 213 de cazuri de infectare cu COVID-19 în ultimele 14 zile, cifră corespunăztoare unei incidenţe de 2,78 de cazuri la mia de locuitori.
Municipiul a fost inclus în scenariul ”roşu” luni, 18 ianuarie, după 17 zile în care a fost în zona ”galbenă”. De asemenea, CJSU Alba a reintrodus comunele Ciugud şi Galda de Jos, unde incidenţa depăşeşte 3 cazuri la mia de locuitori, în scenariul ”roşu”.
Principalele interdicţii în scenariul galben:
- Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;
- Se interzice organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private, sau a altor evenimente culturale;
- Se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, etc.) atât în spaţii deschise cât şi închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, terase, etc.);
- Se interzice desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private;
- Se interzice circulaţia în interiorul localităţilor pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri;
- Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, este permisă în intervalul orar 0600-2300, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului;
- Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă în intervalul orar 0600-2300, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
Citeşte şi: