Alba Iulia: FOTO Două tuneluri, o nouă cale de acces în Cetatea Alba Carolina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două tuneluri de acces în Cetatea Alba Carolina au fost inaugurate sâmbătă la Alba Iulia. Acestea fac legătura cu partea de jos a oraşului, iar intrarea se face din latura de est, din zona parcului de joacă pentru copii de pe strada Nicolae Bălcescu.

Calea de acces este pentru prima dată deschisă publicului şi turiştilor.

image

Cele două tuneluri au fost construite de austrieci între anii 1714-1738, când a fost ridicată cetatea bastionară.

image

„O nouă cale de acces formată dintr-un şir de trepte îi va conduce pe vizitatori printr-un spectaculos sistem format din două tuneluri, restaurate impecabil şi iluminate, care facilitează accesul în Cetate în zona terenurilor de tenis“, a spus Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

image

Accesul în această zonă se va face după un orar stabilit zilnic între 9.00 şi 19.00.

image
image

Supraveghere video

Cu această ocazie, municipalitatea a anunţat că în Cetate vor fi montate camere de supraveghere video.

image
image

„Vreau să fac un apel la cetăţeni. E dureros să vezi că ceea ce se lucrează se distruge peste noapte. Nu înţeleg acest comportament al unor cetăţeni. În zona Obeliscului florile au fost tăiate cu foarfeca, iar din acest tunel s-au furat deja de trei ori cablurile. Suntem obligaţi să păzim ceea ce s-a lucrat“, a spus primarul Mircea Hava. 

image

Acesta a precizat că Cetatea nu va fi împânzită de gardieni. „Nu putem să păzim aceste obiective non-stop, chiar dacă o să punem din loc în loc câte un gardian. Pentru a rezolva problema o să montăm camere de supraveghere în toată Cetatea“, a mai spus Hava.

image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite