Alba Iulia: 20 de cărucioare gratuite pentru persoane cu handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de cărucioare au fost distribuite astăzi persoanelor cu dizabilităţi din Alba Iulia. Acţiunea a fost posibilă datorită unui curs de pregătire desfăşurat la Cluj-Napoca la care a participat şi un reprezentant al Serviciului Social al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia şi a Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba.

Gabriela Mureşan, coordonator al Biroului pentru Asistenţă Socială şi Consilierea Persoanelor cu Dizabilităţi Locomotorii, a participat la acest curs în perioda 30 august – 1 septembrie 2010, alături de alte persoane implicate prin natura pregătirii lor în asistarea celor cu dizabilităţi.

Actiunea a fost moderata de specialisti din SUA. Obiectivele acesteia au constat în însuşirea de către participanţi a unei serii de cunoştinţe teoretice şi practice, vizând atât dezvoltarea mobilităţii persoanelor cu handicap, cât şi dobândirea calităţii de antrenori ai beneficiarilor, în mărirea propriilor lor capacităţi motrice.

De asemenea, cursanţii au fost instruiţi şi în folosirea noului model de fotoliu rulant, urmând ca ei să le transmită aceste cunoştinţe utilizatorilor de cărucioare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite