Administrator judiciar trimis în judecată de DNA Alba Iulia pentru luare de mită şi spălarea banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dna

Un administrator judiciar din Sibiu şi o rudă a acestuia au fost trimişi în judecată de procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba - Iulia pentru luare de mită, spălarea banilor şi complicitate la aceste infracţiuni.

Potrivit DNA Alba Iulia, inculpatul Vlaic Petrică Dan, în calitate de administrator judiciar al unei societăţi comerciale, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi spălarea banilor, în formă continuată. O rudă a acestuia, Vlaic Bianca Sanda, a fost trimisă în judecată, în stare de arest la domiciliu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la luare de mită şi complicitate la spălarea banilor, în formă continuată.

De asemenea, procurorii au dispus trimiterea în judecată a persoanei juridice SC SJ Inter Trading SRL pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la spălarea banilor, în formă continuată.

   

”În perioada 2017 - 2019, inculpatul Vlaic Petrică Dan, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la administratorul unei societăţi comerciale aflată în reorganizare (martor în cauză) să-i remită o sumă de bani, reprezentând echivalentul a 5% (aproximativ 40.000 Euro) din totalul datoriilor (aproximativ 4.000.000 lei) prevăzute în planul de reorganizare. Banii pretinşi ar fi fost primiţi de inculpat în mod direct, în numerar, după cum urmează: în perioada martie-aprilie 2017, suma de 20.000 de lei, la data de 30 august 2019, suma de 5.000 lei, la data de 01 octombrie 2019, suma de 20.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. De menţionat este faptul că, înainte de intervenţia procurorilor anticorupţie, administratorul judiciar i-ar fi dat banii primiţi cu titlu de mită celeilalte inculpate care i-ar fi ascuns în trusa medicală de prim-ajutor a autoturismului personal. În contul sumei pretinse iniţial, inculpatul Vlaic Petrică Dan ar mai fi beneficiat şi de alte foloase materiale (lucrări de asfaltare şi pavare)”, se precizează în rechizitoriul DNA.

Pentru a disimula provenienţa sumelor de 39.746,86 lei respectiv 32.986,80 lei (contravaloarea lucrărilor) primite cu titlu de mită, inculpatul Vlaic Petrică Dan, cu complicitatea celeilalte inculpate, ar fi interpus în mecanismul financiar SC SJ Inter Trading SRL, administrată de aceasta din urmă, care ar fi emis/către care ar fi fost emise facturi fiscale care să creeze aparenţa unor relaţii comerciale valide.

În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 9.850 lei, 11.555 Euro, 150 Lire sterline, 9.002 USD, ridicate de la inculpatul Vlaic Petrică Dan şi consemnarea acestora la o unitate bancară. De asemenea, s-a mai dispus instituirea sechestrului asigurător şi luarea inscripţiei ipotecare asupra bunurilor imobile şi mobile aparţinând inculpatei SC SJ Inter Trading SRL. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Prodcurorii precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Citiţi şi:

 

FOTO VIDEO Protest pe şantierul autostrăzii Sebeş - Turda. O firmă solicită plata unor facturi restante de 1 milion de euro

 

Motivul rejudecării procesului civil dintre fostul şef BCCO Traian Berbeceanu şi fostul director SRI Alba Ioan Tarnu

 

Alegeri prezidenţiale 2019. Cum s-a votat în urbanul din Alba. Singurul oraş în care a câştigat Dăncilă

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite