Vine poștașul cu decizia de recalculare a pensiei și nu te găsește acasă? Cui trebuie să te adresezi

0
Publicat:

Pensionarii care nu sunt acasă când le aduce poștașul plicul cu decizia de recalculare a pensiei pot intra în posesia deciziei.

Poștașii vor aduce deciziile de recalculare a pensiilor FOTO: Arhivă
Poștașii vor aduce deciziile de recalculare a pensiilor FOTO: Arhivă

Casa Națională de Pensii se pregătește de distribuirea noilor decizii de recalculare a pensiilor. Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii, a menționat că plicurile cu deciziile vor fi trimise cu Poșta Română.

Sunt aproape 5 milioane de pensionari care vor primi aceste decizii.

Baciu spune că pensionarii trebuie să fie acasă când vine poștașul, însă, în cazul în care un pensionar nu este acasă când vine poștașul, plicul cu decizia sa va rămâne o perioadă de câteva zile la oficiul poștal la care este arondat, iar apoi, dacă pensionarul tot nu merge să-l ridice, va putea fi preluat de la sediul casei județene de pensii, potrivit digi24.ro.

Baciu a mai spus că unii români vor beneficia de creşteri ale pensiei şi cu până la 90%, de la 1 septembrie. 

Este vorba despre pensionarii care au muncit mult şi au un stagiu de cotizare de peste 40 de ani. De asemenea, peste trei milioane de pensionari primesc bani în plus din septembrie. după recalcularea pensiilor.

Sistemul de pensii publice din România este reglementat, începând din acest an, printr-o nouă lege, respectiv prin Legea 360/2023. 

Pe 6 decembrie 2023, legea pensiilor, adoptată de Parlament în noiembrie și promulgată de președintele Klaus Iohannis, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ea se aplică începând din 1 ianuarie 2024. O parte din prevederi au intrat în vigoare de la începutul anului, iar cele mai multe vor fi din septembrie.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite