VIDEO Regăsire emoţionantă după 24 de ani. O mamă s-a reîntâlnit cu fiul ei dispărut pe când avea doar 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 34 de ani, care în anul 1990 a plecat de la şcoală şi nu s-a mai întors acasă, şi-a regăsit familia cu ajutorul poliţiştilor. Timp de 24 de ani acesta a stat în mai multe centre sociale, iar în luna decembrie a acestui an s-a reîntâlnit cu mama şi cu sora sa care îşi pierduseră orice urmă de sperranţă.

Florin şi-a petreceut ultimii 24 de ani departe de familie, în mai multe centre sociale din judeţul Giurgiu. În urmă cu câteva săptămâni, după ce au fost sesizaţi de un psiholog, poliţiştii au început căutările familiei tânărului, iar pe 17 decembrie, acesta a reuşit să îşi revadă sora şi mama.

„Mi-era dor de mama şi de fraţii mei, abia aşteptam să văd cum arată mama mea, dacă este frumoasă, voiam să o vad pe sora mea dragă, pe fratele mai mare. Ştiu că aveam şi un frate mai mic, care a murit într-un accident. Îmi era foarte dor de ei toţi”, a precizat Florin după ce şi-a regăsit o parte din familie.

Mama sa, în vârstă de 70 de ani, nu credea că va mai apuca ziua când îşi va regăsi fiul şi-şi va reuni familia. 

Sora acestuia a mărturist, ţinându-l de mână pe Florin, că „este cea mai fericita zi din viaţa sa”.

Întâlnirea dintre cei trei a fost una impresionană, fără multe cuvinte, îmbrăţişări timide, de suflet.

S-a dus singur în gară şi a luat trenul spre Giurgiu

Povestea lui Florin începe în anul 1990, pe când acesta avea doar 10 ani şi a fost dat dispărut. El studia la o şcoală

image

de tip internat, iar într-o zi, când a decis să fugă, a ajuns la gară de unde a luat un tren spre Giurgiu. Timp de mai multe ore, Florin s-a plimbat pe străzi până a ajuns într-o pădure unde s-a întâlnit cu un poliţist care l-a dus la secţie.

La acea vreme, Florin avea dificultăţi de exprimare, astfel că nu a ştiut să spună oamenilor legii nici cum îl cheamă, dar nici unde stă. Drept urmare, acesta a fost internat într-o casă de copii unde i s-a atribuit o nouă identitate şi o vârstă aproximativă. 

Timp de 24 de ani, tânărul a fost în grija mai multor instituţii de ocrotire a copiilor din judeţul Giurgiu, iar în urmă cu câteva săptămâni, după ce a purtat mai multe discuţii cu psihologul Centrului pilot (Casă din Comunitate), coordonat de Asociaţia nonguvernamentală Pro Act Suport, în care a fost inclus, s-a stabilit că Florin deţinea informaţii familia sa, îşi amintea numele său de familie, al mamei sale şi alte lucruri legate de locul unde a copilărit.

Informaţiile privind identitatea reală a tânărului au fost transmise poliţiştilor care au demarat căutările familiei lui Florin. În urma verificărilor făcute de oamenii legii, s-a stabilit că numele de familie al tânărului corespunde cu cel al unei femei din Capitală care în 1990 a anunţat dispariţia copilului ei.

„Totodată, în urma prelucrării probelor tip ADN şi comparării profilelor genetice ale tânărului şi rudelor, de către Institutul de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, la data de 4 decembrie s-a stabilit că băiatul dispărut în anul 1990 este aceeaşi persoană cu tânărul aflat, astăzi, în centrul pilot de incluziune socială”, potrivit Poliţiei Române.

O mamă s-a reîntâlnit cu fiul ei dispărut pe când acesta avea doar 10 ani

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite