VIDEO Amor înaripat: cel mai fidel bărbat, un bărzoi croat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea de iubire dintre două berze s-a dovedit a fi mai puternică decât distanţa uriaşă care le desparte, masculul revenind în acest an pentru a 12-a oară consecutiv pentru a fi alături de "iubita" sa care are aripa ruptă şi nu poate să zboare.

Bărzoiul Rodan a venit încă o dată din Africa australă parcurgând peste 13.500 kilometri, pentru a fi alături de partenera lui, Malena, care rămâne peste iarnă în satul Brodski Varos, în estul Croaţiei, unde a fost "adoptată" de un localnic. În urmă cu 20 de ani, Stjepan a găsit-o pe Malena, rănită la o aripă, după ce a fost împuşcată de vânători, şi de atunci are grijă de ea.

"Rodan m-a trezit (...) În acest an a sosit mai devreme", a declarat Stjepan Vokic, fost paznic la şcoala primară din localitate, citat de ediţia online a cotidianului Vecernji List, relatează Mediafax.

Cele două berze, a căror poveste de iubire a emoţionat întreaga Croaţie, au pui în fiecare an. Tăticul înaripat, Rodan, îi învaţă pe pui să zboare şi pleacă cu ei, toamna, în Africa australă, iar Malena rămâne în sat şi aşteaptă întoarcerea partenerului ei de viaţă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite