Turist iranian rătăcit pe Platoul Bucegi, găsit de salvamontiști. Bărbatul se lovise la cap VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un turist iranian rătăcit luni pe Platoul Bucegi a fost găsit de salvamontiști în noaptea de luni spre marți în stare de hipotermie. Bărbatul se lovise la cap și era căutat de luni după-amiază.

Căutările au început luni, la ora 16.30. 

15 salvamontiști din Bușteni, Prahova și Dâmbovița au plecat după turistul rătăcit pe Platoul Bucegi. Omul era rănit și avea nevoie de ajutor.

Bărbatul de 53 de ani din Iran, a urcat de dimineață cu telecabina și a început să se plimbe la intâmplare pentru că nu cunoștea zona și nu avea niciun obiectiv de atins. Undeva a alunecat pe zăpadă, s-a lovit la cap și a rămas inconștient!”, preciza, inițial, Salvamont Bușteni.

Când  turistul iranian s-a trezit, era aproape întuneric. Bărbatul nu știa unde se află. A sunat un prieten și i-a povestit tot. Acesta a dat alarma.

„A fost găsit aproape de ora 3, în stare de hipotermie”

Salvatorii au găsit o urmă proaspătă și au urmat-o, în speranța că vor găsi victima în viață.

Turistul a fost găsit. FOTO Captura video Salvamont Bușteni
Turistul a fost găsit. FOTO Captura video Salvamont Bușteni

 „Actiunea de azinoapte s-a finalizat cu bine, barbatul a fost gasit aproape de ora 3, în stare de hipotermie. Dupa ce a primit îngrijirile necesare a fost transportat la Baza Salvamont unde și-a petrecut restul noptii. Astăzi, în funcție de starea lui urmează a fi evacuat de pe munte”, a precizat, marți dimineață, Salvamont Bușteni.

Turistul este în siguranță. FOTO Facebook Salvamont Bușteni
Turistul este în siguranță. FOTO Facebook Salvamont Bușteni

Caz similar în Masivul Făgăraş

Amintim că, în urmă cu o lună, un turist ucrainean, care s-a pierdut pe munte, în zona Viştea Mare din Masivul Făgăraş, a fost găsit şi coborât în siguranţă de către salvamontiştii din Braşov şi jandarmii Postului Montan Sâmbăta, după o intervenţie care a durat peste 10 ore.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite