Topul celor mai populare jucării de sărbători din ultimii 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Păpuşile Barbie se bucură de succes în toată lumea FOTO: Times of India
Păpuşile Barbie se bucură de succes în toată lumea FOTO: Times of India

Platforma americană Stacker a realizat un top al celor mai populare 101 jucării de sărbători din ultimii 100 de ani. Iar în top se regăsesc numeroase jucării ce au cucerit planeta în ultimele decenii.

Prima jucărie populară a fost păpuşa Raggedy Ann. Iniţial un personaj dintr-o serie de cărţi, Raggedy Ann a fost creată în 1920 de către un prolific autor de benzi desenate pe nume Johnny Gruelle. Păpuşa a avut un mare succes în America, fiind vândută la început pentru preţul de un dolar, după cum spun jurnaliştii americani de la Stacker.

Faimoşii ursuleţi de pluş cunoscuţi pe tot globul sub numele ”Teddy bears” au fost creaţi în 1925, fiind inspiraţi chiar de către fostul preşedinte american Theodore ”Teddy” Roosevelt. Un autor de caricaturi l-a desenat pe Roosevelt când acesta refuza să împuşte un urs negru legat de un copac. După ce desenul a apărut în The Washington Post, Morris Michtom, proprietarul unui magazin de dulciuri care crea cu soţia sa animale de pluş, a venit cu ideea de a crea un urş de pluş care să poarte diminutivul fostului preşedinte. Cu permisiunea lui Roosevelt, Michtom a pus doi ”Teddy bears” în vitrina magazinului. Iar jucăriile s-au bucurat şi se bucură de multă popularitate peste tot în lume. Preţul iniţial al unui ursuleţ de pluş a fost în 1925 de 79 de cenţi.

Popularul joc Scrabble a fost creat în 1954 de către arhitectul Alfred M. Butts după ce acesta a rămas fără slujbă, conform jurnaliştilor de la platforma americană Stacker. Ulterior, Butts i-a vândut licenţa lui James Brunot, care i-a dat în final numele Scrabble. La început, vânzările au fost modeste - până când compania Selchow & Righter a vândut toate drepturile companiei Hasbro, ce a făcut din joc un brand global.

Jocul Scrabble a fost creat acum aproape şapte decenii de către un arhitect FOTO: Wikipedia 

scrabble foto wikipedia

Cunoscuta păpuşă Barbie a fost realizată în 1959 de către Ruth Handler, ca o alternativă 3D la păpuşile de hârtie cu care se juca fetiţa sa. Iar compania Mattel a făcut din Barbie una dintre cele mai populare jucării din toate timpurile.

Devenite unele dintre jucăriile favorite ale copiilor din multe ţări, seturile Lego au apărut în 1969. Numele ”Lego” este derivat din două cuvinte daneze ce înseamnă ”joacă bine”. Lego a fost aleasă de specialiştii cea mai populară jucărie a secolului XX.

Vă mai recomandăm şi:

Scrisoarea emoţionantă a unui copil pentru Moş Crăciun: „Mi-aş dori multă sănătate şi, dacă ai putea, nişte dulciuri“

Suporterii unei echipe de handbal din Buzău, îndemnaţi să arunce jucării de pluş din tribune

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite