Timişoara: Ameninţare cu bombă într-un avion Carpatair

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” a fost blocat timp de 45 de minute, însă SRI a constatat că este vorba despre o alarmă falsă.

O ameninţare falsă cu bombă a pus pe jar autorităţile, în urmă cu o oră. Echipajul cursei Carpatair, care circula pe ruta Torino - Timişoara, a făcut o aterizare de urgenţă. „Ofiţerii de la controlul traficului au anunţat piloţii avionului Saab 2000 că există la un dispozitiv care poate exploda”, a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara.

Aeronava a aterizat de urgenţă pe aeroport la ora 14.00, iar cei 22 de pasageri şi patru membri ai echipajului au fost evacuaţi de urgenţă. „Pirotehniştii Serviciului Român de Informaţii au verificat aeronava, însă ameninţarea s-a dovedit a fi falsă”, a anunţat comisarul-şef Dan Peteri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Transporturi Timişoara.

Traficul pe aeroportul a fost reluat la 45 de minute după aterizarea de urgenţă. „Avionul a fost tractat într-o zonă sigură şi urmează verificări suplimentare. Cursa Bucureşti – Timişoara a agenţiei TAROM este singura a cărei decolare a fost întârziată de această ameninţare”, a mai precizat directorul Aeroportului Internaţional „Traian Vuia”. Serviciul Român de Informaţii face verificări pentru a identifica autorul apelului fals. 

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite