Tătaru: În toate spitalele sunt locuri pentru pacienţii COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Sănătăţii spune că mai sunt locuri în sspitale pentru bolnavii COVID
Ministrul Sănătăţii spune că mai sunt locuri în sspitale pentru bolnavii COVID

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că în toate spitalele sunt locuri pentru pacienţii COVID-19, iar în prezent la Terapie Intensivă sunt internate 555 de cazuri, iar dintre acestea "avem doar 176 de pacienţi intubaţi".

Nelu Tătaru a fost întrebat, joi, la Digi 24, dacă mai sunt locuri în spitale pentru pacienţii COVID-19. 

"Locuri în spitale sunt, nu este capacitate maximă. În toate spitalele sunt locuri. Gestionarea numărului de locuri şi a pacienţilor revin medicului curant. Un pacient asimptomatic beneficiază de un consult şi de o evaluare în 48 de ore. Decizia medicului curant este de a-l trimite în izolare la domiciliu până la 14 zile cu un aviz de la DSP. În condiţiile în care decide medicul curant că merge peste 48 de ore, se emite o altă decizie de către DSP de izolare în spital cu tratament. La fel evoluţia pacientului, tot medicul curant este cel care decide momentul externării”, a explicat ministrul Sănătăţii. 

El a menţionat că la secţiile de Terapie Intensivă sunt peste 555 de cazuri în prezent, iar 176 de pacienţi sunt intubaţi. 

"Avem peste 555 de cazuri, avem doar 176 de pacienţi intubaţi, ceilalţi sunt în diverse grade de insuficienţă respiratorie, trecând oarecum pe o terapie intermediară, la fel medicul curant decizând dacă el rămâne în paturile care beneficiază de acel ventilator mecanic sau e trecut, sunt trecuţi pe terapie intermediară, cu sursă suplimentară de oxigen. Evaluarea şi dirijarea acestor pacienţi este apanajul evoluţiei pacientului şi apoi al deciziei medicului curant. Au fost perioade când a trebuit să dirijăm pacienţi din Terapie Intensivă din Bucureşti care erau supraaglomerate către judeţele limitrofe sau judeţe mai la distanţă care beneficiau de paturi libere şi beneficiază în continuare”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

El a menţionat că există 1.050 de paturi de Terapie Intensivă pentru patologia COVID-19. 

De asemenea, ministrul Sănătăţii a mai spus că sunt discuţii pentru operaţionalizarea secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Witting din Bucureşti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite