Articol publicitar

Spitalul Monza: proiect social de intervenţii chirurgicale pro bono pentru cazurile de chirurgie cardiovasculară şi neurochirurgie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
s

Spitalul Monza, cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională din ţară, parte a grupului „Policlinico di Monza” din Italia, a lansat un program social prin care oferă intervenţii gratuite pentru o serie de cazuri de chirurgie cardiovasculară şi neurochirurgie, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Încă de la înfiinţare, în 2012, Spitalul Monza a contribuit la operarea pro bono a peste 200 de cazuri de pacienţi aflaţi în dificultate. Dintre aceştia, 30% au fost adulţi, iar 70% au fost copii.

Odată cu acest proiect social, Spitalul Monza şi grupul Policlinico di Monza continuă suportul oferit, consolidându-şi eforturile prin alocarea de fonduri anuale, dar şi prin direcţionarea unei părţi din costurile intervenţiilor de chirurgie cardiovasculară şi neurochirurgie efectuate la Spitalul Monza spre programul amintit.

Aşa cum am spus mereu, sănătatea este o misiune pentru noi şi ne propunem să arătăm că aceasta nu este doar o propoziţie care sună frumos, ci este un principiu după care ne ghidăm în activitatea noastră zi de zi. Prin intermediul acestui program, ne unim forţele pentru ca, împreună cu pacienţii noştri şi cu tot sprijinul oferit de grupul internaţional din care facem parte, să oferim o viaţă mai bună unor oameni care nu îşi permit să se trateze aşa cum ar trebui şi aşa cum au realmente nevoie”, a declarat Luca Militello, CEO Grup Monza România.

O primă iniţiativă de semnalare a unor cazuri de categorii sociale vulnerabile a fost deja pusă în practică prin intermediul acordului de colaborare încheiat între Spitalul Monza şi Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC). Astfel, COPAC va prezenta cazurile identificate prin intermediul asociaţiilor membre şi le va comunica Spitalului Monza, urmând ca decizia finală să fie luată de o comisie specializată, în funcţie de criterii şi o cercetare riguroase.

Ne bucurăm că Spitalul Monza a venit cu această iniţiativă, mai ales pentru că echipa lor de medici este una de top pe cele două specialităţi, unde intervenţiile chirurgicale sunt de obicei complicate şi costisitoare. Este primul spital privat care vine cu o astfel de propunere şi ne dorim ca şi alte unităţi să colaboreze şi să se ghideze după acest exemplu”, a declarat Radu Gănescu, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

Selecţia cazurilor medicale eligibile pentru tratament şi intervenţii chirurgicale pro bono va fi efectuată de către o comisie specializată, formată din membri administrativi şi medicali ai Spitalului Monza, în baza unor documente doveditoare puse la dispoziţie de către pacienţi.

Oricine poate semnala un caz care ar putea beneficia de programul iniţiat de Spitalul Monza – la numărul de telefon 0744.511.861 (persoană de contact – Maria Holtzhauser) sau la adresa de e-mail maria.holtzhauser@spitalulmonza.ro.

Despre Spitalul Monza

Spitalul Monza este cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţională din ţară. Fondat în 2012, spitalul este specializat în tratarea cazurilor complexe din chirurgia de nişă şi beneficiază de specialităţi cum ar fi: cardiologie, chirurgie cardiovasculară, neurochirurgie, urologie, ortopedie, ginecologie sau chirurgie generală.

Spitalul Monza este parte din Grupul Monza România, care mai numără în prezent alte 3 proiecte medicale private: Clinicile Ritmico, Centrul Medical Monza Bucureştişi Centrele Monza-Ares. Grupul Monza România este o investiţie italiană a grupului „Policlinico di Monza”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite