Spectacol cu mistreți într-un parc național. „Când ai familie mare, e musai să fii bine organizat” VIDEO

0
Publicat:

Noua generație de mistreți într-o pădure a Parcul Național Domogled – Valea Cernei apare într-o filmare realizată de camerele de monitorizare a faunei.

O turmă de mistreți în căutare de hrană a fost surprinsă de camerele de supraveghere în Parcul Național Domogled – Valea Cernei.

„Dacă vreți să vă testați spiritul de observație, vă provocăm să numărați membrii acestui ”trib” de porcușori mistreți trecând în șir indian prin fața unei camere de monitorizare a faunei din Parcul Național Domogled – Valea Cernei, situat în sud-vestul României, este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a pădurilor Romsilva”, potrivit unei postări pe Facebook făcută de Romsilva.

Arealul mistrețului în România este larg răspândit, trăind din zona de câmpie, în Delta Dunării şi până în zona de munte, preferând desișurile și pădurile care îi oferă adăpost.

Turma de mistreți în Parcuol Național Domogled
Turma de mistreți în Parcuol Național Domogled

Femelele și puii de mistreț trăiesc în cârduri, conduse de scroafele cele mai bătrâne. Masculii trăiesc separat, în grupuri sau, cei mai puternici, solitar.

Hrana mistrețului este majoritar vegetală şi constă în rădăcini, tuberculi, tulpini, fructe, dar în dieta sa intră şi larve, râme, gasteropode, ouă și resturi animale.

Parcul are o suprafață de peste 60.000 de hectare în județele Caraș – Severin, Mehedinți și Gorj, întinzându-se peste bazinul Cernei și munții Godeanu, Cernei, Vâlcanului și Mehedinți.

Parcul Național Domogled - Valea Cernei adăpostește 9.732,26 hectare de păduri incluse în patrimoniul mondial natural al UNESCO, peste 10% din pădurile valoroase incluse de organizația mondială la nivelul Europei

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite