Serviciile medicale paraclinice, asigurate până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statul a decontat servicii de 26,7 milioane de lei pentru RMN-uri FOTO Adevărul
Statul a decontat servicii de 26,7 milioane de lei pentru RMN-uri FOTO Adevărul

Serviciile medicale paraclinice sunt asigurate până la finalul acestui an, informează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Concret, bugetul aprobat pentru decontarea serviciilor medicale paraclinice acordate asiguraţilor în anul 2017 este de 695,9 milioane lei.

Potrivit sursei citate, din aceste fonduri, pentru perioada ianuarie-septembrie s-au făcut plăţi totale de 503,6 milioane lei, cu o medie lunară a plăţilor de 56 milioane lei. Disponibilul pentru trimestrul IV al anului este de 192,3 milioane lei, cu o medie lunară de 64,1 milioane lei.

În ceea ce priveşte Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), , media lunară a plăţilor efectuate pentru serviciile medicale paraclinice a fost de 18,5 milioane lei în primele nouă luni ale anului, pentru următoarele luni fiind estimat un nivel mediu al plăţilor de 18,6 milioane lei/lună. 

Câţi bani a decontat statul pentru RMN-uri

Decontările pentru RMN-uri au ajuns la 26,7 milioane de lei în primele opt luni din an, în timp ce plăţile efectuate pentru investigaţiile computer tomograf s-au ridicat la 14,1 milioane de lei în primele opt luni din an. 

Potrivit CNAS, gestionarea listelor de programare a pacienţilor revine în sarcina furnizorilor de servicii medicale paraclinice, conform obligaţiilor contractuale pe care aceştia şi le-au asumat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite