Scandal la bordul unei curse aeriene Copenhaga-Bucureşti, fiind solicitată intervenţia Poliţiei de Frontieră la aterizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un pasager în stare de ebrietate a făcut scandal la bordul unei curse aeriene care venea de la Copenhaga la Bucureşti. A fost solicitată intervenţia Poliţiei de Frontieră, la aterizarea avionului pe Aeroportul "Henri Coandă".

Conform Poliţiei de Frontieră, joi seară, la Aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti, echipajul unei companii aeriene, care desfăşura un zbor pe ruta Copenhaga-Bucureşti, a solicitat de urgenţă intervenţia Poliţiei de Frontieră la bordul aeronavei. 

Motivul solicitării intervenţiei a fost un pasager român, de 44 de ani, care a provocat un scandal la bordul aeronavei. Acesta era în stare de ebrietate şi a fost preluat la aterizare de către Poliţia de Frontieră, relatează news.ro.

Incidentul nu s-a soldat cu victime, iar asupra bărbatului nu au fost găsite arme sau alte obiecte contondente. Bărbatului recalcitrant i se va întocmi un dosar penal pentru încălcarea prevederilor Codului aerian (art. 119 alin. 2). 

Articolul 119 din Codul Aerian prevede că: "(1) Săvârşirea fără drept a oricărui act de violenţă fizică sau psihică asupra unei persoane aflate la bordul unei aeronave civile în zbor ori în pregătire de zbor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa acestei aeronave, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 de ani şi interzicerea unor drepturi. (2) Dacă fapta prevăzută la alin. (1) a fost săvârşită asupra unui membru al echipajului aeronavei, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi. (3) Pătrunderea fără drept în zonele de securitate cu acces restricţionat din cadrul aeroporturilor civile se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite