Sâmbătă noaptea vine Moş Nicolae. Care este bugetul românilor pentru cadouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orăşenii vor aloca un buget mediu de 310 lei pentru cadourile pe care le vor oferi de Sfântul Nicolae, iar 90% dintre respondenţi au anunţat că vor achiziţiona diferite produse pentru această sărbătoare, potrivit unui studiu realizat de Mednet Marketin Research Center.

Mai exact, 93,2% dintre respondenţii din oraşele cu sub 100.000 de locuitori au anunţat că vor achiziţiona cadouri, în timp ce în oraşele mari, doar 87,7% o vor face.

Anul trecut, mai puţin de 80% dintre locuitorii oraşelor mari îşi exprimau intenţia de a cumpăra cadouri de Moş Nicolae.

În ceea ce priveşte cadourile oferite, acestea vor fi multe şi diversificate, însă cele mai multe vor fi dulciurile, peste 80% dintre orăşeni declarând că intenţionează să le cumpere pentru a le oferi celor dragi.

grafic cadou mos craciun

În topul preferinţelor de cumpărături rămân jucăriile, dar şi articolele de îmbrăcăminte/încălţăminte, cosmeticele/parfumurile şi fructele.

De asemenea, peste 12% dintre orăşeni intenţionează să ofere cadou de Moş Nicolae un smartphone sau o tabletă.

grafic cadou mos craciun

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 800 de persoane la nivel naţional urban (oraşe mici - sub 30.000 locuitori, oraşe mijlocii - 30.000-100.000 locuitori, oraşe mari - peste 100.000 locuitori) în perioada 26 noiembrie - 2 decembrie 2015.

Marja de eroare a studiului este de ±3,46%.

grafic cadou mos craciun
SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite