România trimite 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca în Vietnam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asigurarea transportului dozelor de vaccin în Vietnam se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Asigurarea transportului dozelor de vaccin în Vietnam se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, acordarea unui ajutor umanitar pentru Vietnam, constând în peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca.

”Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi, 14 iulie a.c., o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Vietnam, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către compania compania AstraZeneca”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii. 

Sursa citată a precizat că asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) - structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia, sau Ministerul Apărării Naţionale, după caz.

”DSU, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale”, a mai transmis Ministerul sănătăţii.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite