Revolutionarii deputatului Emil Cutean au "cucerit" casa lui Emil Bobu din Primaverii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Vasile Cutean, deputat PSD de Alba din 2004 si fost sef al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR), in mandatul trecut a favorizat din greu asociatia de revolutionari pe

Emil Vasile Cutean, deputat PSD de Alba din 2004 si fost sef al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR), in mandatul trecut a favorizat din greu asociatia de revolutionari pe care o conduce, AS Club 22-CC, in defavoarea altor asociatii similare, carora le-a repartizat mult mai putini bani. O prima grija a fostului strungar, cascador, inginer, secretar de stat si azi deputat a fost sa puna mana pe fosta locuinta a lui Emil Bobu din Primaverii, pe Bulevardul Mircea Eliade 12. "Club 22-CC" functioneaza acolo, dar si deputatul Cutean locuieste la aceeasi adresa, impreuna cu familia, fara ca el sa plateasca curentul, gazele, apa si caldura. Iar, pentru ca organizatia sa aiba bani, in decembrie 2004, pe cand conducea SSPR, Cutean si-a alocat asociatiei sale suma de 3 miliarde de lei. Banii proveneau din fondurile destinate aniversarii a 15 ani de la Revolutie. Seful SSPR a introdus pe lista si un subprogram, care prevedea ajutorarea asociatiilor de revolutionari cu dificultati financiare. Prima asociatie sprijinita in regim de urgenta a fost chiar cea pe care o conducea el. Fapta este in afara legii, deoarece in programul de actiuni al SSPR pe anul 2004 era interzisa in mod explicit utilizarea banilor pentru astfel de scopuri.
Seful revolutionarilor - darnic cu el insusi
Cutean are o bataie mai lunga in ceea ce priveste imobilul din Mircea Eliade 12, el urmarind sa puna mana atat pe vila de lux, cat si pe terenul aferent, totul valorand cateva milioane de euro. Deputatul PSD s-a aflat intr-o situatie de incompatibilitate in perioada cat a condus SSPR. El si-a verificat si aprobat propriul dosar, dupa care si-a preschimbat certificatul de revolutionar, desi ar fi trebuit sa se abtina de la participarea la sedintele respective, asa cum prevede Legea 161/2003 privitoare la conflictul de interese. Cum PSD tocmai pierduse alegerile la sfarsitul lui 2004, Cutean si-a dat seama ca zilele la sefia SSPR ii sunt numarate, asa ca s-a grabit sa inainteze Presedintiei noile liste cu revolutionari validati pentru a le fi conferite titlurile. Pe aceasta lista, Emil Cutean figureaza la pozitia 310. Si aceasta procedura a fost ilegala deoarece, conform legii, mai intai trebuiau emise certificatele de revolutionar si trebuia sa existe un termen pentru contestatii, dar toate acestea cereau un timp pe care Cutean nu-l mai avea. Deputatul PSD are explicatii pentru toate aceste abuzuri. "Nu-i nici o problema cu casa. Locuiesc acolo din '90. Suntem o asociatie si putem face orice vrem. Legea ne da voie si sa luam imobilul in proprietate, iar cheltuielile cu intretinerea sunt din donatii si sponsorizari. Am dat la Club 22 cea mai mare suma, fiindca RAAPPS ne-a marit chiria intre 1996 si 2000. E adevarat ca asociatia mea a primit cea mai mare suma, dar am dat bani la alte 120 de asociatii. Ma tot reclama George Costin de la Asociatia Decembrie 1989-Metrou. Mi-a cerut 2 miliarde pentru pachete la copii, dar nu le-am dat nimic, ca nu mi-au trimis acte. George Costin a fost sef la Garzile Patriotice din IMGB si stie ca n-o sa mai treaca de comisia de verificare, ca n-are nici o legatura cu Revolutia. La el in asociatie i-a primit doar pe cei care semnau si o actiune in instanta impotriva mea. Au ajuns toti papagalii astia, care n-au nici o treaba cu Revolutia, sa fie liderii ei".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite