Revelioane în stradă. Cum se vor distra românii din toată ţara în noaptea dintre ani: concerte, petreceri, focuri de artificii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii români aleg să petreacă noaptea dintre ani în stradă, la concerte urmate de focuri de artificii. „Adevărul“ vă prezintă cele mai tari spectacole şi petreceri din ţară.

De Anul Nou preferaţi să mergeţi la o petrecere în club, să rămâneţi acasă sau să vă vedeţi cu prietenii într-un pub? Mai este o variantă, cea a petrecerii Revelionului în stradă, înfruntând frigul cu un pahar de vin fiert, pentru a asculta cele mai tari concerte. Dacă alegeţi această ultimă opţiune, trebuie să ştiţi că în multe oraşe mari din ţară distracţia va fi în toi pe străzi în noaptea dintre ani.

ALBA-IULIA

Cei care aleg să petreacă noaptea dintre ani la Alba Iulia sunt aşteptaţi să se bucure împreună în Piaţa Cetăţii din oraş. Autorităţile locale au pregătit un foc de artificii. Nu sunt programate concerte, însă cei care se vor afla în Piaţa Cetăţii la trecerea din ani vor primi şi câte un calendar pentru 2016. Cei care vor dori să bea un pahar de şampanie trebuie să aducă băutura de acasă.

ARAD

Arădenii sunt aşteptaţi să petreacă Revelionul în faţa Palatului Adminstrativ, acolo unde vor avea parte de un spectacol muzical, focuri de artificii şi şampanie. Pe scena amplasată în faţa Paltului Administrativ vor urca Trupa de Serviciu, Melisa Ţolea şi Mira, de la ora 22.30.

BACĂU

Băcăuanii care rămân acasă de Revelion vor avea parte de un concert organizat în centrul oraşului, care se va încheia cu un foc de artificii. Printre cei care urcă pe scenă se numără DJ Project, Andreea Bănică, Q Sapro şi Alex Velea. La final va fi un foc de artificii.

BISTRIŢA

Bistriţenii sunt aşteptaţi la finalul acestui an în stradă, în centrul istoric al oraşului. Cea care va număra alături de bistriţeni trecerea în noul an este Paula Seling. Spectacolul care se va desfăşura pe Pietonalul Liviu Rebreanu va începe la ora 22.00 cu DJ/MC Dorel, urmând ca la ora 22.30 pe scenă să urce Gabriel Cociş, fostul solist al trupei locale Prefix 990 şi formaţia Statuar.

Paula Seling va începe recitalul la ora 23.30 şi tot artista va fi cea care va număra ultimele secunde din 2015. La miezul nopţii, cerul va fi inundat de artificii preţ de mai bine de 10 minute. După focul de artificii, Paula Seling va continua recitalul.

BRĂILA

Primăria Brăila în colaborare cu Consiliul Judeţean Brăila, organizează Revelion 2015-2016, pe platoul din Piaţa Independenţei. Petrecerea în aer liber va începe la ora 21.45, cu un spectacol de muzică uşoară susţinut de artiştii brăileni Doru Ciutacu, Gabriel Ciubuc. Seara va continua cu un mini-recital susţinut de Laura Stoian, câştigătoarea premiului Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România la Festivalul George Grigoriu – ediţia 2014. De la ora 22.30 va concerta  Ami. Ultimele 45 de minute din anul 2015 vor fi petrecute împreună cu „What’s Up“ (Marius Ivancea), concert urmat de un foc de artificii, de la ora 00.00. În primele minute din 2016 brăilenii se vor distra pe muzică populară interpretată de Elisabeta Turcu, după care pe scenă vor urca şi Maria Mărgineanu, Nicoleta Ghelase, Mioara Manoilă, Steluţa Constantin şi Maria Grosu.

BRAŞOV

Primăria Braşov organizează Revelionul 2016 în Piaţa Sfatului fără focuri de artificii la trecerea dintre ani. Spectacolul va începe la ora 22.30 şi se va încheia puţin după miezul nopţii, cu un spectacol de lumini şi lasere. Printre artiştii care vor urca pe scena din Piaţa Sfatului se vor afla Crush & Alexandra Ungureanu, alături de artişti locali. În acest an, în programul de Revelion nu a fost inclusă muzica populară.

BUZĂU

Primăria municipiului Buzau organizează o petrecere în Piaţa Dacia, în noaptea dintre ani. Petrecerea va începe pe 31 decembrie, după ora 18.00, şi va fi întreţinută, în mare parte, de artişti buzoieni. Astfel, cei care vor ieşi din case pentru a petrece în centrul oraşului îi vor putea admira pe Nina Stamate, Mario Buzoianu, trupa Nemuritorii, Palaloga Andrada, trupa Kronos, Alexandru Petcu, Gabriela Bolocan, Teodora Bârsan, trupa Şogoriţele si George Mitrea.

Pe listă sunt şi invitaţi speciali. Este vorba despre ADDA, Radu Ille şi The dAdA. Spectacolul va fi prezentat de Mădălina Manolache şi Paul Oprea. Atracţia spectacolului va fi focul de artificii de la miezul nopţii.

CĂLĂRAŞI

În noaptea din ani, călărăşenii sunt aşteptaţi în stradă, la o petrecere, începând cu ora 21.00, pe platoul din faţa Prefecturii. Artişti îndrăgiţi vor face show de Revelion, iar organizatorii promit la miezul nopţii un foc de artificii spectaculos. Pe scena în aer liber vor urca Mihai Trăistariu, Dorian Popa, Amna, Rucsy, Omar, un copil talentat care a uimit cu vocea sa compozitorii din România, dar şi B.B. şi Lety.

CONSTANŢA

În Constanţa, spectacolul va avea loc în noaptea dintre ani în Piaţa Ovidiu. Pe scenă vor urca Antonia, Guess Who şi trupa Vunk. Primăria Constanţa a pregătit şi un show de lasere şi lumini. La miezul nopţii, spectacolul va culmina cu un impresionant foc de artificii. Evenimentul se va încheia în jurul orei 02.00.

CLUJ-NAPOCA

Spectacolul din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca va începe de la ora 21.30, cu un concert Magda Puskas&Friends, iar de la ora 22.00 va urca pe scenă trupa Semnal M. Începând cu ora 23.00, atmosfera va fi întreţinută de formaţia Viţa de Vie. De la ora 00.00, clujenii prezenţi în piaţă se vor putea bucura de un spectacol de lumini şi artificii. Primăria Cluj-Napoca va pune la dispoziţia celor prezenţi în Piaţa Unirii 700 de şampanii. După spectacolul de artificii şi lumini, de la ora 00.15, va avea loc un concert susţinut de Aldo&Tzika Sax Orchestra.

FOCŞANI

Spectacolul de Revelion va începe la Focşani la ora 18.00, când vor urca pe scenă Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei“, solista de muzică populară Geta Postolache şi Viorica şi Ioniţă de la Clejani. Ulterior, vor susţine concerte de 40 de minute fiecare Alexandra Shine, Anastasia Lazariuc, Lora, Voltaj, Randi, Ricchi e Poveri, Ottawan,  Rock-On. La miezul nopţii, va  avea loc un spectacol de lasere şi artificii. Prezentatori vor fi Adelina Pestriţu şi Octavian Ursulescu.

GALAŢI

Concertul de Revelion care va avea loc în stradă în Galaţi va începe la ora 21.30, cu recitalul trupei Over. De la ora 22.00, pe scenă vor urca muzicienii lui Vali Boghean Band de la Chişinău. La ora 23.00, petrecerea de Revelion va continua cu concertul faimosului muzician iugoslav Goran Bregovic, alături de The Wedding and Funeral Orchestra. Trecerea dintre ani va fi marcată de un scurt foc de artificii, după care concertul lui Bregovic va continua până în jurul orei 00.30.

DEVA

Piaţa Unirii din Deva devine loc de întâlnire pentru hunedoreni, în ultima seară din 2015. De Anul Nou, în centrul istoric al Devei vor fi organizate concerte şi focuri de artificii. Petrecerea în aer liber va debuta la ora 22.45 cu un recital de muzică folk, urmat la ora 23.30 de concertul susţinut de trupa Pasărea Rock. La ora 24.00 va avea loc tradiţionalul foc de artificii.

IAŞI

Ieşenii care vor alege să îşi petreacă noaptea dintre ani în stradă vor avea ocazia să asiste la un spectacol de pomină, ce se va desfăşura în aer liber. Anul acesta, în faţa Palatului Culturii din oraş, peste 5.000 de ieşeni sunt aşteptaţi pentru a-i asculta pe Direcţia 5, Alex Velea, Mandinga, Karma şi Maxim. Punctul culminant al serii va fi însă atunci când formaţia olandeză BZN va urca pe scenă pentru a susţine un concert. Spectacolul se va încheia după miezul nopţii, cu un spectacol de artificii.

MARAMUREŞ

Primăria Baia Mare organizează un concert cu trupa locală Gaşca de Acasă şi un foc de artificii. Concertul începe la ora 23.30, în Centrul vechi, unde băimărenii sunt invitaţi să asiste şi la un foc de artificii la miezul nopţii.
 

ORADEA

Orădenii sunt aşteptaţi în atmosfera de vis a Târgului din Cetatea Oradea, unde participanţii se vor putea bucura atât de decoruri, cât şi de spectacol, dar şi de produsele culinare specifice de sărbători. Pe scena amenajată în apropierea bradului vor urca artiştii: Edina Bodor, Răzvan Chebeleu, Narcisa Badea, Iulia Tohotan şi trupa Fracassoni din Italia, MC-ul întregului spectacol fiind Emil Trifa. Focurile de artificii vor dura zece minute.

PIATRA NEAMŢ

Spectacolul de Revelion va fi organizat la Piatra Neamţ în aer liber, în Piata Curtea Domnească din zona istorică a oraşului. Concertele vor debuta la ora 21.30 pe scena amplasată lângă Turnul lui Ştefan cel Mare, primul recital fiind oferit de tinerele talente de la şcolile şi liceele din oraş. Buna dispoziţie va fi asigurată apoi de interpreţii de muzică populară Veronika Stolli, Vasile Mereuţă şi Ansamblul folcloric Floricică de la Munte al Centrului pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare. Cu o oră înainte de miezul nopţii va începe recitalul susţinut de Giulia, iar trecerea dintre ani va fi făcută în acordurile melodiilor interpretate de Leo Iorga şi Adi Ordean cu trupa Pact (ex-Compact).

PLOIEŞTI

Ploieştenii pot petrece Revelionul în aer liber, în centrul civic al oraşului, la concerte cu artişti ai momentului din România. Petrecerea va începe la ora 22.00, pe scena amenajată în parcarea de lână Palatul Culturii. Corina, Elena Gheorghe, DJ Rynno & Sylvia şi trupa Vama sunt cei care se vor ocupa de antren la Revelionul în aer liber. La miezul nopţii vor fi şi focuri de artificii din parcul central al oraşului.

SATU MARE

Consiliul Judeţean şi Primăria Satu Mare vor organiza o petrecere de Revelion pe platoul din Piaţa 25 Octombrie. Programul va începe în jurul orei 21.30 cu o paradă a DJ-ilor sătmăreni, iar  spectacolul va fi  încheiat de artistul Puya. La ora 24.00, la cumpăna dintre ani, sătmărenii vor avea parte şi de un foc de artificii.

SIBIU

Sibienii şi turiştii care îşi petrec nopatea dintre ani în fosta Capitală Culturală Europeană sunt invitaţi la un Revelion retro, în Piaţa Mare din centrul Sibiului. Programul va începe la ora 22.00, iar pe scenă vor urca, pe rând, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Dida Drăgan, Adrian Daminescu, Gabriel Cotabiţă şi Adrian Romcescu. La ora 23.40 începe recitalul lui Francesco Napoli, interpretul cunoscutei melodii „Marina, Marina“, iar la ora 23.55 primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, va urca pe scenă şi va trece împreună cu sibienii în noul an. După miezul nopţii este programat un spectacol de 10 minute cu lasere şi tunuri de confetti, iar de la ora 00.10 până la ora 00.45 va continua recitalul lui Francesco Napoli. Spectacolul va fi închis cu un concert de jumătate de oră al formaţiei Riff. Revelionul din centrul Sibiului va fi prezentat de Silvia Dumitrescu şi Florin Apostol.

SFÂNTU GHEORGHE

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe (judeţul Covasna), care organizează Revelionul în aer liber din noua piaţă a oraşului, va aprinde 2000 de lampioane colorate, care vor fi înălţate pe cer în locul celebrelor artificii din alte oraşe ale lumii sau ale ţării. Programul începe de la ora 22.00 cu Dj Traila & Dj Slim Rocka. De la ora 23.00, programul va continua cu formaţia Zanzibar din Ungaria apoi, de la ora 01.00, cu sZempöl Offchestra, un grup muzical format în 2007, care combină muzica electronică cu instrumentele acustice

SLATINA

Revelionul în stradă al slătinenilor are drept cap de afiş pe artista Anda Adam. Din restul invitaţilor fac parte Shift, Edward Sanda (concurent la „Vocea României“) şi interpreta de muzică populară Camelia Tică. Municipalitatea mai aduce şi 100 de sticle de vin spumant pentru participanţii la Revelionul în aer liber, iar la miezul nopţii se va aprinde un foc de artificii.

SEVERIN

Pentru noaptea de Revelion, Primăria Drobeta Turnu Severin organizează un spectacol artistic susţinut de artişti locali de muzică uşoară şi populară, dar şi din străinătate. Programul începe la ora 20.00, când pe scena de pe strada Crişan vor urca două tinere interprete de muzică uşoară, Oana Cenuşe şi Andrada Creţu. Severinenii care vor alege să-şi petreacă noaptea dintre ani în stradă vor putea asculta şi trupa New Quartet din Serbia. După ora 22,00, este programat un spectacol de muzică populară susţinut de Ansamblul Doina Gorjului şi interpreţii de muzică populară Angela Magheru, Irina Zoican, Sanda Argint şi Niculina Stoican.  Trecerea dintre ani va fi marcată cu tradiţionalul foc de artificii.

SUCEAVA

Spectacolul se va desfăşura în parcarea de la Iulius Mall Suceava. Programul manifestărilor va începe la ora 21.30, când pe scenă vor urca Gabriela Teişanu, Mirela Aanei, Alexandru Recolciuc şi Simona Hriţac. De la ora 22.00, CRBL va face show pentru sucevenii ce doresc să sărbătorească Revelionul în stradă, iar de la 22.30 îşi vor face apariţia pe scenă Dana Dăncilă, Doina şi Ciprian Petroaia. Trupa suceveană Odyssey va concerta începând cu ora 23.00, iar de la 23.30, pe scenă vor intra, rând pe rând, George Finiş, Nicoleta Hafiuc şi îndrăgita interpretă Sofia Vicoveanca. Pentru trecerea din ani, municipalitatea suceveană a pregătit un foc de artificii spectaculos, urmând ca după miezul nopţii sucevenii să se distreze pe melodiile celor de la Maxim, urmaţi de Nicolae Vieru, Gheorghe Rotaru şi Rodica Andronic.

TÂRGU JIU

În municipiul Târgu Jiu, principalele evenimente din noaptea de Revelion vor fi focul de artificii şi căsătoriile de la Poarta Sărutului. Spectacolul de lumini va avea loc pe insuliţa de pe Jiu, din Parcul Central. Imediat după acest spectacol, 21 de perechi din toată ţara se vor căsători la Poarta Sărutului, tradiţie care se desfăşoară de 13 ani.

TÂRGU MUREŞ

La fel ca în fiecare an, târgumureşenii sunt aşteptaţi în Piaţa Victoriei, începând cu ora 22.00. Organizatorii promit şi anul acesta un foc de artificii. Cap de afiş este formaţia germană „La Bouche“. 

TIMIŞOARA

Primăria Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului au pregătit şi în acest an un program de Revelion, pe scena din faţa Operei. Vedetele petrecerii de Revelion în aer liber sunt rockerii de la Cargo, care au primit în decembrie titluri de Cetăţeni de Onoare ai Timişoarei. Trupa care a aniversat, în 2015, 30 de ani de activitate, va urca pe scena din faţa Operei la ora 23.00. După Cargo, la ora 24.00, vor avea loc tradiţionalele focuri de artificii.

TELEORMAN

Alexăndrenii sunt invitaţi la cumpăna dintre ani în centrul municipiului pentru a sărbători împreună venirea noului an. Municipalitatea a pregătit doar un foc de artificii, şampanie şi vin pentru cei care se vor aduna pe platoul din faţa Casei de Cultură. Alexăndrenii nu vor avea parte de concerte, ci doar de muzică ambientală, asigurată de sistemul de radioficare al primăriei.

VASLUI

Primăria Vaslui va organiza, potrivit tradiţiei, un spectacol de Revelion, care va culmina la miezul nopţii cu un foc de artificii impresionant. Pe 31 decembrie, începând cu ora 23.00, se va da startul petrecerii. Invitaţii din acest an sunt DJ Project & Adela Popescu, dar şi Adamos Band.

Singura petrecere din Bucureşti

Anul acesta, oferta petrecerilor de Revelion organizate în aer liber în Bucureşti este extrem de sărăcăcioasă. După ce s-a anunţat că Piaţa Constiuţiei şi Piaţa Revoluţiei nu vor fi animate în noaptea dintre ani, Primăria Sectorului 3 susţine că va organiza singura petrecere din stradă din acest an. Este vorba despre „Noaptea albă a dorinţelor“, singurul Revelion în aer liber din Capitală. Totul se va desfăşura în Parcul Titan. Concertele vor începe la ora 19.30 cu Ansamblul Rapsodia Carpaţilor şi vor continua cu: Silviu Biriş şi Taraful Bucureşti, condus de Marian Mirea; Ducu Bertzi & friends (Constantin Neculae, Tavi Iacob, Irina Furdui); Proconsul; Andra; Grasu XXL; Robin & the Backstebbers; Hara; ROA; Zoli Toth Project şi Fly Project. Accesul publicului este gratuit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite