Rata mortalităţii infantile în România este mai mare decât în Vietnam

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform ultimului raport dat publicităţii de UNICEF, la Berlin, speranţa de viaţă a copiilor din ţara noastră, cu vârste de până la cinci ani, este mai puţin optimistă decât cea din Vietnam, Cuba şi chiar din Liban.

Tragic dar adevărat: România are cel mai mare nivel al mortalitătii infantile din Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte şansele reduse de supravieţuire ale copiilor cu vârste de până la 5 ani. La nivel mondial, România înregistrează o mortalitate infantilă mai ridicată decât în Bulgaria, Vietnam, Liban sau Cuba.

Mai citiţi şi:

Inconştienţă la nivel înalt: bebeluşii nu pot fi vaccinaţi pentru că stocurile de medicamente s-au epuizat!

Românii, fruntaşi la bolile grave

La polul opus, printre ţările în care cei mici beneficiază de cele mai bune condiţii de viaţă se numără Lichtenstein, Suedia, Norvegia, Islanda şi Slovenia.

Conform ediţiei online a Deutsche Welle, aprovizionarea cu hrană a familiilor din ţările sărace s-a înrăutăţit dramatic, odată cu efectele crizei. În sudul Asiei, de pildă, 33% dintre locuitori nu reuşesc să atinga nici măcar minimul de calorii necesar zilnic, prin hrana pe care o au la dispoziţie. Aproape jumătate dintre copiii din această regiune sunt subnutriţi, arată raportul UNICEF, iar o mare parte dintre familii cheltuie 60-70% din venituri numai pe alimente.

Majoritatea copiilor care trăiesc în ţările subdezvoltate sunt nevoiţi să muncească, pentru a-şi sprijini familia. Rezultatul: “Peste 70 milioane de copii nu sunt înscrişi la şcoală şi încă 8,8 milioane de copii mor anual”, a declarat Gaspar Fajth, directorul departamentului pentru politică şi economie din cadrul UNICEF International, din New York.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite