Raed Arafat: Sâmbătă vom depăşi 850 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful DSU Raed Arafat a declarat vineri seară, la Digi24, că potrivit datelor intermediare pe care le are, sâmbătă se va atinge un nou record de noi cazuri de COVID-19. Vineri seară, numărul de pacienţi noi înregistraţi în intervalul joi ora 18.00 - vineri ora 18.00, potrivit datelor intermediare la care are acces şeful DSU, era de 866.

Raed Arafat a mai spus că numărul celor care au cerut să fie externaţi, deşi sunt bolnavi, a ajuns la 905.

Arafat a precizat că datele oferite sunt dintr-o raportare intermediară, pe care o primeşte zilnic la ora 18.00. Joi seară, datele de la ora 18 arătau 774 de cazuri, iar în raportarea de vineri de la ora 13, numărul de cazuri a ajuns la 799.

Potrivit explicaţiilor oferite în intervenţia de la Digi24, informaţiile prezentate zilnic in raportul de la ora 13 sunt bazate pe datele raportate la ora 10 a fiecărei zile.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a subliniat că vineri seară spitalele covid-19 din Bucureşti nu mai aveau locuri libere la Terapie Intensivă, iar printre soluţiile pe care le au la dispozşiţie se numără: transportul pacienţilor la spitale din afara Capitalei şi dotarea de saloane ale unor spitale non-covid cu aparatura care exista pe stoc pentru asigurarea serviciilor de terapie intensivă.

Dacă fizic nu este posibil să se amenajeze noi locuri în spitale, mai există şi soluţia unei unităţi mobile de rezervă, cu 12 locuri, care poate fi instalată lângă un spital, a mai spus Arafat.

Vineri, la ora 13, Grupul de Comunicare Strategică a anunţatcă bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajunsese la 35.802 cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 799 de noi îmbolnăviri din 18.986 de teste efectuate. 823 de pacienţi cu test pozitiv fuseseră externaţi la cerere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite