Psihoterapie în lupta cu traumele pentru copiii instituționalizați. Campanie organizată de „Ajungem mari“

0
Publicat:

„Ajungem MARI“, cel mai mare program educațional în sprijinul copiilor din sistemul de protecție din România, dă startul campaniei „Suflet fragil, caut o inimă mare!”.

Copiii instituționalizați au nevoie de ședințe de psihoterapie Foto: Ajungem Mari
Copiii instituționalizați au nevoie de ședințe de psihoterapie Foto: Ajungem Mari

Campania își propune să asigure ședințe de psihoterapie pentru cât mai mulți copii instituționalizați, care sunt afectați emoțional.

Copiii din centrele de plasament trăiesc un Crăciun de singurătate, an de an. Niciun camion plin cu dulciuri și jucării nu le poate aduce familia înapoi. Dar există un cadou ce le poate vindeca sufletul rănit - psihoterapia. Ajungem MARI dorește să le aducă acestor copii un strop de speranță și să vindece, cu ajutorul terapiei, traumele provocate de abandon, abuz, separarea timpurie de familie. Traumele acestea au provocat răni adânci în sufletele lor, despre care se vorbește mult prea puțin, pentru că (aparent) nu se văd. Totuși, acestea pot lua forme „vizibile” serioase: delincvență, abandon școlar, imposibilitatea de a se integra în comunitate“, se arată într-un comunicat de presă.

Donații pentru ședințe de psihoterapie

Oricine vrea să sprijine programul de psihoterapie pentru copiii din centrele de plasament derulat de Ajungem MARI o poate face donând 4 euro pe lună printr-un un SMS la numărul 8864 cu textul „IUBIRE”. Sau poate alege o altă formă de donație disponibilă pe site-ul www.ajungemmari.ro

Se pot face donații pentru ca minorii aflați în grija statului să beneficieze de psihoterapie
Se pot face donații pentru ca minorii aflați în grija statului să beneficieze de psihoterapie

„Ne dorim ca în urma acestei campanii să le oferim cât mai multor copii șansa de a avea tot ce nu au acum: Iubire, Familie, Viitor, Educație, Susținere, Încurajare, Acceptare, Curaj, Prietenie, Experiențe. Ne dorim cât mai mulți copii cu suflete vindecate prin TERAPIE. Haideți să punem împreună un „globuleț” cu iubire, acceptare, viitor în bradul copiilor instituționalizați. Un brad pe care să nu îl mai despodobi după Crăciun, pentru că ei au nevoie de sprijinul nostru și după Sărbători. Terapia este un proces de durată, iar de cele mai multe ori, pentru rezultate vizibile este nevoie de cel puțin 1 an de psihoterapie” - Vivianda Nicolae, Vicepreședinte Ajungem MARI.

„Nu aștepta ca cineva să facă ceva bun pentru tine“

În prezent, 70 de copii și tineri instituționalizați beneficiază de ședințe săptămânale de terapie prin programul derulat de Ajungem MARI. Până acum, asociația a ajutat 287 copii și tineri să beneficieze săptămânal de psihoterapie. Unii dintre aceștia au beneficiat de terapie un an sau chiar doi.

„De multe ori auzeam «timpul le rezolvă pe toate», așa că mă retrăgeam în propria mea lume unde sufeream în tăcere și așteptam ca timpul să treacă, iar eu să fiu fericită, ceea ce nu se întâmpla și, astfel, uitam să fiu fericită. Dacă pot inspira pe oricine să facă terapie, aș spune: nu aștepta ca timpul să-ți rezolve problemele. Dacă așteptăm ca viața să nu mai fie grea, uitam să ne mai bucurăm și uităm să punem binele nostru pe primul loc. Nu aștepta ca cineva să facă ceva bun pentru tine, începe prin a face tu ceva bun pentru tine. Eu am început când am acceptat propunerea Iarinei, coordonatoarea Ajungem MARI, de a face terapie și îi MULȚUMESC MULT atât ei, cât și celorlalți voluntari pentru susținere și contribuții ca terapia să aibă loc” - Sara, beneficiar al programului de terapie Ajungem MARI

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite