Prognoza meteo pentru următoarele trei luni: caniculă şi secetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

În următoarele trei luni, vremea va fi foarte caldă şi cu precipitaţii puţine, potrivit estimărilor Centrului European de Prognoză a Vremii.

În luna iulie, temperaturile medii lunare se vor situa peste normalul climatologic cu aproximativ două grade Celsius, în cea mai mare parte a ţării, abaterile termice cele mai mari fiind posibile în special în zonele sud-estice, sudice şi vestice. Astfel, temperaturile medii se vor situaţ în jurul valorilor de 16-26 de grade Celsius. De asemenea, cantităţile lunare de precipitaţii vor fi deficitare în aproape toată ţara.

În luna august, regimul termic se va situa în limite apropiate de mediile multianuale în regiunile nordice şi centrale, iar în restul teritoriului vor fi valori termice peste norme. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi sub mediile climatologice în cea mai mare parte a teritoriului, cele mai scăzute valori fiind posibile local în sud-estul şi sudul ţării.

În luna septembrie, temperatura aerului va avea valori medii peste normalul climatologic în sudul şi estul ţării şi local în celelalte regiuni. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi în general apropiate de mediile climatologice în regiunile centrale şi nordice şi deficitare în restul teritoriului.

Prognoza meteo iulie-septembrie 2015

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite