Prognoza meteo pentru iarna 2021 - 2022, în România. Când încep ninsorile

0
0
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Meteorologii de Accuweather au făcut estimări cu privire la prognoza din lunile de iarnă. Pentru mare parte din Europa, iarna va fi asemanătoare cu cea precedentă. În ţara noastră, perioadele cu vreme mai rece vor fi spre ianuarie - februarie.

La nivelul Europei sunt aşteptate perioade cu furtuni, vânt în vestul şi sud-vestul continetului. Cele mai puternice fenomene vor avea loc cel mai probabil undeva în sudul Franţei, Spaniei sau Portugaliei în această iarnă. 

Potrivit Accuweather, în România va fi vreme rece cel mai probabil în ianuarie - februarie. Zonele predispuse la temperaturi foarte scăzute şi ninosori puternice sunt Maramureş, Moldova şi Transilvania.

Meteorologii se arată îngrijoraţi şi pentru eventualele perioade de frig, care ar duce la facturi mai ridicate la căldură. Este vizat, în special, estul Europei, inclusiv România.

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

Săptămâna 18 - 25  octombrie

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în jumătatea vestică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 25 octombrie - 1 noiembrie 

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, dar şi local excedentare în cele nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 1 - 8 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice şi la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă

Săptămâna 8 - 15 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. 

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite