PROGNOZA METEO Cum va fi vremea vineri în ţară, la Bucureşti şi la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vreme rece şi în următoarele zile FOTO Adevărul FOTO Adevărul
Vreme rece şi în următoarele zile FOTO Adevărul FOTO Adevărul

Vremea se va menţine deosebit de rece pentru prima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare şi izolat ploi slabe în estul şi în sud-estul ţării, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în Moldova, Dobrogea, Bărăgan şi la munte. Temperaturile maxime vor fi de la 4 - 5 grade în estul Transilvaniei până la 14 grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 5 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul valorii de -6 grade. Se va produce brumă în nord-vest şi centru şi pe arii mai restrânse în rest, iar în jumătatea de vest, în special noaptea, local va fi ceaţă.

La Bucureşti, vremea se va menţine deosebit de rece, cu precădere noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil spre parţial noros ziua şi senin pe timpul nopţii, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 11 - 12 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă, iar în zona preorăşenească va fi posibilă producerea brumei.

În schimb, la munte vremea se va menţine deosebit de rece pentru această dată din an îndeosebi noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare ziua în zona Carpaţilor Orientali şi a Carpaţilor Meridionali, unde doar izolat şi trecător va ninge slab. Vântul va prezenta intensificări temporare.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE A fost emisă o nouă atenţionare: de frig şi vânt. În Constanţa şi Tulcea este cod galben. Pe DN2D se poate circula, dar este periculos

18 localităţi din judeţele Constanţa, Vrancea şi Tulcea nu aveau miercuri dimineaţă curent electric. Poliţiştii au anunţat că drumul naţional 2D care leagă Covasna de Vrancea, a fost deschis miercuri dimineaţă, dar susţin că încă este periculos pentru că există în continuare pericolul să cadă arbori pe carosabil. Mai mult, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de frig şi vânt.

Meterologii anunţă cod galben de vijelii în judeţele Constanţa şi Tulcea

Administraţia Naţională de Meteorologie a ridicat, miercuri dimineaţă, avertizarea de cod galben de ploi pentru Capitală şi 14 judeţe din ţară, însă a anunţat cod galben de vijelii pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, unde vântul va sufla cu putere până la ora 14.00.

Cel mai rece început de octombrie din ultimii 80 de ani. De ce a venit iarna pe 1 octombrie

Marţi a fost cel mai friguros 1 octombrie românesc din ultimii 80 de ani, înregistrându-se temperaturi extrem de scăzute (5-6 grade în Capitală) pentru această perioadă din an. Aşa susţin meteorologii care au explicat că o situaţie asemănătoare a existat în 2002, când în Bucureşti mercurul din termometre a atins 11 grade Celsius, tot la data de 1 octombrie.

UPDATE FOTO Coduri de ploi şi ninsori. Cel portocaliu de averse a fost restrâns la două judeţe. Capitala şi 14 judeţe, sub cod galben de ploi până miercuri

Vremea rea a cuprins aproape toată ţara. Ploile abundente au inundat sute de străzi, iar vântul care a bătut şi cu 80 de kilometri / oră a rupt mai mulţi arbori, blocând traficul rutier şi cel feroviar pe mai multe zone. În plus, în mai multe judeţe ploile s-au transformat în ninsori. Şoferii care nu aveau maşinile echipate de iarnă au fost întorşi din drum. Marţi după-amiază, 14 judeţe sunt sub cod galben de ploi şi două, sub cod portocaliu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite