„Pot să părăsesc locuinţa actuală şi să plec în alt judeţ?“ Precizările Poliţiei legate de mutarea pe timp de pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţist cu protecţie controlează şoferii pe timp de pandemie Sursa Facebook Poliţia Română
Poliţist cu protecţie controlează şoferii pe timp de pandemie Sursa Facebook Poliţia Română

Cei care vor să plece din locuinţa lor pentru a-şi petrece autoizolarea în altă parte se pot muta, dacă demonstrează că acolo au condiţii mai bune. Poliţia Română a făcut precizări referitor la acest subiect ridicat de oameni.

Poliţia Română a făcut câteva lămuriri legat de subiectul mutării în altă locuinţă pentru a-şi petrece următoarele săptămâni de caratină.

„Aş dori să părăsesc locuinţa actuală din judeţul X împreună cu prietena mea şi să mergem, cu maşina personală, la adresa de domiciliu din buletin, respectiv din judeţul Y, deoarece în judeţul X numărul cazurilor de persoane ce au fost confirmate cu COVID-19 este mult mai mare faţă de cel din judeţul Y. Intenţionăm să intrăm în autoizolare la domiciliul din Y, împreună cu familia. Putem face această deplasare?“, întreabă oamenii.

Poliţia răspunde: „În Ordonanţa Militară numărul 3 nu este prevăzut faptul că cetăţenii trebuie să rămână la adresa de domiciliu, ci la o locaţie indicată de ei, cu respectarea prevederilor legale şi a restricţiilor impuse. Astfel, precizăm că este permisă inclusiv deplasarea cu familia în altă zonă, dacă persoanele deţin acolo o casă care le oferă condiţii mai bune, pentru a rămâne în respectiva localitate.“ 

Poliţia a adus, la comentariile postării de pe Facebook, precizări şi despre scosul copilului la aer, în faţa blocului: „În condiţiile art.1 lit. d) din Ordonanţa militară nr. 3 unde se prevede că se pot efectua deplasări scurte, în apropierea locuinţei, legate de activitatea fizică individuală. Nu veţi merge însă în parcuri sau locuri de joacă, unde există riscuri mai mari de a fi preluat virusul şi nu este permisă deplasarea în spaţiul public, pietonal, în grupuri mai mari de trei persoane. Ieşirea copilului minor se va face întotdeauna cu însoţirea persoanei adulte care îl are în îngrijire.“ 

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Fostul senator Chiru, amendat c-a încălcat carantina, oferă explicaţii: „Filmarea de pe dig era mai veche“  

VIDEO Cântec de carantină, lansat de la Constanţa: „Balada izolatului combinat“

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite