Plafoane mai mici la „Prima Casă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Finanţelor Publice a definitivat distribuirea pro-rata a plafoanelor de garantare pentru fiecare bancă din programul „Prima Casă“.

Valoarea totală a ofertelor depuse de bănci a însumat 1,46 miliarde de euro, peste plafonul maxim de garantare stabilit de Guvern de un miliard de euro.

Astfel, cele mai mari limite au fost atribuite BCR, cu 308 milioane de euro faţă de oferta de 450 de milioane de euro, şi BRD - Groupe Societe Generale, cu 171 milioane de euro faţă de plafonul oferit de bancă de 250 de milioane de euro.

„Practic, în urma analizei ofertelor primite de la bănci, plafonul acceptat a fost stabilit pro-rata“, a explicat ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea. Potrivit ministrului, Alpha Bank are un plafon acceptat de 68,5 milioane de euro, Banca Românească - de 68,45 de milioane de euro, CEC Bank - de 64,68 de milioane de euro, iar Volksbank - de 51,33 de milioane de euro.

Băncile vor semna cu Fondul de garantare

Pogea a menţionat că toate aceste cifre care reprezintă plafonul acceptat pentru bănci vor fi prezentate pe site-ul ministerului.

Oficialul a spus că în continuare, până joi, 2 iulie, se va emite un ordin comun al Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului pentru IMM-uri, în care se va stabili exact convenţia de implementare a programului.

După aprobarea documentului, băncile urmează să semneze, individual, cu Fondul Naţional de Garantare pentru IMM-uri, convenţia de garantare, până la jumătatea lunii iulie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite