Pilotul Marian Cojocaru, care s-a prăbuşit cu paramotorul la Comana, operat la un spital privat din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pilotul Marian Cojocaru, care s-a prăbuşit cu paramotorul la Comana, a fost operat de medicii de la un spital privat din Capitală. Familia acestuia a strâns iniţial bani pentru a-l transfera în străinătate, după ce bărbatul contractase două infecţii din Spitalul Bagdasar Arseni, unde a beneficiat de asistenţă medicală imediat după incident.

Pilotul a fost supus unei intervenţii spinale, care a decurs fără incidente, un CT făcut ulterior confirmând atât corecta poziţionare a montajului spinal, cât şi decomprimarea măduvei.

„Pacientul, politraumatizat prin accident aviatic în data de 10.07.2016, a fost iniţial internat într-o altă unitate spitalicească, unde a fost tratat pentru sindrom de aspiraţie pulmonară, traumatism toracic şi cranio-cerebral”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de spitalul privat unde a fost operat Marian Cojocaru.

Conform medicilor, va fi nevoie de recuperare semnificativă pe termen lung, de kinetoterapie şi tratament specializat de recuperare neurologică.

Pilotul a luat două infecţii intraspitaliceşti

Pilotul paramotorului care a fost internat la Spitalul„ Bagdasar - Arseni” pe 10 iulie a contractat două bacterii care au o rezistenţă extrem de mare la antibiotice. Este vorba despre Klebsiella pneumonie şi Acinetobacter baumanni, care au complicat situaţia medicală  a pilotului de 44 ani.

Bărbatul a fost internat  pe secţia de terapie intensivă, la început fiind şi intubat şi ventilat mecanic. 

În accidentul petrecut pe 10 iulie şi-a pierdut viaţa pasagerul paramotorului, Nik Baydin, chitaristul trupei The Rock, o formaţie tribut AC/DC. Cetăţean rus rezident în Bucureşti, Baydin nu a mai putut fi salvat de echipajul SMURD care a ajuns la locul accidentului şi a încercat să îl resusciteze, decesul fiind declarat la mai bine de o oră de la prăbuşirea paramotorului pilotat de şeful Aerodromului Comana, Marian Cojocaru.

Cojocaru a participat la o misiune umanitară

Cojocaru a participat, în 2012, la o misiune umanitară în judeţul Buzău. Atunci, el a aruncat pâine şi conserve, din paramotorul pe care îl pilota, localnicilor comunei buzoiene Valea Salciei, care erau izolaţi din cauza ninsorilor abundente.

Pilotul a ajuns la Buzău cu paramotorul pe o platformă, a mers în localitatea Buda, la câţiva kilometri de Valea Salciei, unde împreună cu autorităţile au deszăpezit o uliţă de unde să poată decola. Timp de două zile, Marian Cojocaru a zburat de cinci ori deasupra comunei Valea Salciei, la minus 10 grade Celsius, şi a distribuit alimente oamenilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite