Pașaportul românesc, departe de topul celor mai puternice din lume. Pe ce loc suntem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clasamentul Henley Passport Index relevă numărul statelor în care cetățenii unei țări pot călători fără a avea nevoie de o viză prealabilă. Deși oferă un număr relativ mare de astfel de destinații, pașaportul românesc nu se află în topul primelor 10.

Pașaportul românesc FOTO Shutterstock
Pașaportul românesc FOTO Shutterstock

Astfel, România oferă acces fără viză în 175 de țări din lume, situează pașaportul românesc pe locul 17 în acest top.

Conform acestui clasament, cel mai puternic pașaport din lume este cel japonez. Acesta permite accesul fără o viză prealabilă în 193 de destinații din întreaga lume. Pe locul al doilea se situează cel din Singapore, care permite accesul în 192 de state fără viză prealabilă. Pe locul al treilea se află la egalitate Coreea de Sud și Germania, cu 192 de state. Tot pe locul al treilea se mai află și Spania, notează Observatornews.

Clasamentul celor mai puternice pașapoarte din lume

Dacă ne referim la un „Top 10”, pe locul al patrulea regăsim Finlanda, Italia și Luxemburg, care oferă acces în 189 de state, fără viză. Apoi, pe locul cinci regăsim Austria, Danemarca. Țările de Jos și Suedia, cu 188 de destinații.

Franța este abia pe locul șase, alături de Irlanda, Portugalia și Regatul Unit, cu 187 de state unde oferă acces fără viză. Belgia, Noua Zeelandă, Norvegia, Elveția, Statele Unite ale Americii și Republica Cehă sunt pe locul șapte, cu 186 de state unde oferă acces fără viză.

Pe locul opt se situează Australia, Canada, Grecia, Malta, cu 185 destinații, iar pe locul nouă Ungaria, Polonia, cu 184 destinații. Pe locul zece se situează Lituania, Slovacia, cu 183 destinații.

La coada clasamentului se află pașapoartele din Coreea de Nord, cu 40 destinații unde pot călători fără viză. De asemenea, Nepal și Teritoriile Palestiniene cu 38 destinații, Somalia cu 35 destinații, Yemen cu 34 destinații, Pakistan cu 32 destinații, Siria cu 30 destinații, Irak cu 29 destinații și pe ultimul loc se află Afganistan, cu doar 27 destinații unde pot călători fără viză.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite