O femeie în moarte cerebrală a salvat trei pacienți în stare critică. Medicii salută gestul altruist

0
Publicat:

Trei oameni au primit șansă la viață după ce familia unei paciente aflate în moarte cerebrală la Spitalul din Brașov a acceptat donarea de organe.

Medicii au oferit șansă la viață unor pacienți  în suferință FOTO: Facebook A.N. Transplant
Medicii au oferit șansă la viață unor pacienți în suferință FOTO: Facebook A.N. Transplant

O femeie în vârstă de 46 de ani și doi pacienţi, în vârstă de 42 de ani şi, respectiv, de 47 de ani, aflaţi de mulţi ani în dializă, au fost salvaţi datorită transplanturilor renale realizate de medici de la mai multe unități medicale. 

Intervenţia salvatoare de transplant hepatic a fost realizată în cadrul Institutul Clinic Fundeni, fiind salvând viaţa unei paciente în vârstă de 46 de ani. Doi pacienţi, în vârstă de 42 de ani şi, respectiv, de 47 de ani, aflaţi de mulţi ani în dializă, au fost salvaţi datorită transplanturilor renale realizate la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca.  

Intervenţiile de prelevare organe au fost realizate de echipele Instititului Clinic Fundeni, relevarea ţesuturilor a fos realizată de echipele Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti - pentru cornee, şi Băncii de Ţesut Spitalul Clinic Colentina  pentru ţesuturile osteotendinoase.  

Anunțul a fost făcut de Agenția Națională de Transplant, pe pagina sa de Facebook.

Intervenţia de prelevare încheiată în cursul zilei de duminică, 13 noiembrie, este cea de-a cincea realizată de la începutul anului la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Sincere condoleanţe, mulţumiri şi profund respect familiei unei paciente, diagnosticată în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, care şi-a găsit puterea de a face gestul altruist pentru donarea de organe şi ţesuturi şi astfel a oferit altor oameni necunoscuţi o şansă la viaţă. Ca de fiecare dată, ne înclinăm cu respect şi recunoştinţă în faţa familiei care a fost de acord cu această deciziei dificilă, dar care a răspândit speranţa în sufletul altor suferinzi", a anunțat Agenția Națională de Transplant.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri