Numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 este în creştere. 126 de persoane se află la ATI, dintre care, 2 tineri sub 18 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Marţi, România a înregistrat cel mai mare număr de îmbolnăviri cu COVID-19 din ultimele luni, respectiv 544 de cazuri noi. La ATI numărul pacienţilor continuă să crească, iar printre cei 126 de pacienţi raportaţi în ultimele 24 de ore, se află şi 2 tineri sub 18 ani.

Potrivit raportărilor spitalelor în platforma Alerte MS, la data de 17 august, ora 10.00, situaţia pacienţilor sub 18 ani internaţi este după cum urmează:

• 2 pacienţi internaţi în ATI 

• 22 pacienţi internaţi pe secţii

Pe teritoriul României, 2.588 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.105 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 64.438 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată se află 60 de persoane.

Ministerul Sănătăţii a cerut luni Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară să verifice stocurile de materiale şi echipamente de protecţie necesare din spitale în contextul creşterii numărului de cazuri de Covid-19.

Direcţiile judeţene trebuie să se asigure că aparatele de ventilaţie şi sistemele de alimentare cu oxigen din spitale funcţionează în parametri optimi şi nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu oxigen.

Totodată, spitalele vor transmite ministerului numărul de cadre medicale ce ar trebui detaşate în unităţile ATI în cazul în care acestea ar funcţiona la capacitate maximă.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite