Ministrul Sănătății a semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arși din București. Când încep lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătății a semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arși în cadrul spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Lucrările vor începe în prima săptămâna din luna septembrie. 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății FOTO: Inquam Photos
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății FOTO: Inquam Photos

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, noua clădire va cuprinde 2 săli de operație pentru pacienții cu arsuri severe, 10 paturi pentru pacienții critici, 16 paturi ATI postcritici și 10 paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă. De asemenea, în cadrul centrului va funcționa și un nou ambulatoriu de specialitate.

Valoarea investiției se ridică la suma de 56 de milioane de euro și face parte din Proiectul derulat de Ministerul Sănătății cu Banca Mondială. Durata de execuție a obiectivului de investiții este de 26 de luni. 

„Construcția și finalizarea centrelor pentru mari arși reprezintă o componentă importantă a proiectelor de investiții și de dezvoltare a sistemul sanitar din România, pe care le derulează Ministerul Sănătății în parteneriat cu autoritățile locale din întreaga țară. Responsabilitatea, profesionalismul și buna credință sunt principiile după care funcționează echipa actuală a Ministerului Sănătății”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit comunicatului de presă al Ministerului Sănătății.

Sursa citată amintește că lucrările de construcție a Centrului de Mari Arși de la Timișoara au început în luna iunie și precizează că până la finalul anului urmează să fie semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arși de la Târgu Mureș.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite