Ministrul Educaţiei: Din 2013, toate clasele vor fi supravegheate video. Părinţii vor putea să vadă ce fac copiii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate centrele din ţară vor fi supravegheate cu ajutorul camerelor video, ca o metodă de prevenţie a violenţei în şcoli, a declarat ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, la Realitatea TV.

De anul viitor, părinţii vor putea afla cu un singur click ce fac copiii lor la şcoală. "În 2013, părinţii cu un singur click vor vedea ce se întâmplă în clase", a declarat ministrul interimar, sâmbătă seara, la Realitatea TV.

Sistemul de supraveghere video va fi folosit şi în timpul examenelor, asemeni măsurilor luate în vara anului trecut de fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu. "Îmi doresc ca cele 638 de centre de examen şi cele 168 de centre de evaluare să le facem naţionale, adică să putem să vedem în orice moment, în orice sala ce se întâmplă.(...) Atunci putem să folosim acest sistem de supraveghere în timpul pauzelor să vedem ce se întâmplă în clasă, iar în timpul examenelor să monitorizăm ce se întâmplă în sală. O să fac public un centru care va funcţiona în municipiul Bucureşti, unde se va vedea de la Ministerul Educaţiei ce se întâmplă în fiecare sală. Adică, dacă vine cineva şi spune că la scoala X, în sala 17 se copiază, se dă <<enter>> şi se va vedea ce se întâmplă în sala respectivă", a mai spus Liviu Pop.

Pop a adăugat că un asemenea sistem va fi instalat încă de anul acesta în Bucureşti şi a recunoscut că încă nu are banii necesari pentru a implementa programul în toate centrele.

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite