Ministerul Sănătăţii: SABIf poate în continuare să deruleze activitatea de transplant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SABIf nu are nevoie de acreditare pentru transportul de organe
SABIf nu are nevoie de acreditare pentru transportul de organe

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov poate să deruleze în continuare activitatea de transplant, nefiind nevoie de acreditare ci doar de recipientul cu care se transportă organele. Precizarea vine după ce coordonatorul naţional de transplant a demisionat din funcţie şi a precizat că activitatea de transplant este blocată.

„Ministrului Sănătăţii i-a fost adus la cunoştinţă faptul că Directorul executiv al ANT a transmis Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov — instituţia care a organizat şi până acum activităţile de transport în colaborare cu ANT — o adresă în care se specifică că acesta poate în continuare să deruleze activitatea de transplant, în felul acesta activitatea putându-se desfăşura fără sincope”, informează Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, activitatea de acreditare a transportului de organe în România este reglementată de Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 860 din 2013 pentru aprobarea criteriilor de acreditare în domeniul transplantului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană, publicat în Monitorul Oficial nr. 464 din 26.07.2013.

„Din Iulie 2013, acest ordin este în vigoare şi trebuia aplicat ca atare, inclusiv în domeniul de acreditare a transportului de organe. Din păcate, ordinul nu a fost aplicat în totalitate până în prezent astfel, deşi transportul de organe ar fi trebuit acreditat, acest lucru nu s-a întâmplat”, notează sursa citată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite