Meteorologii au anunţat cum va fi vremea de Crăciun. „Decembrie va aduce temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Marcel Neag
FOTO: Marcel Neag

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat că luna decembrie va aduce temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei în aproape toate zonele ţării.

În prima săptămână a intervalului, 29 noiembrie – 6 decembrie, temperaturile vor fi la nivelul celor normale pentru această perioadă, uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice, dar şi uşor mai coborâte în cele vestice şi la munte, spun meteorologii.

În regiunile intracarpatice, dar mai ales în zonele montane, cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare.

În săptămâna 6-13 decembrie, temperatura medie se va încadra în limitele normale ale mijlocului de decembrie în întreaga ţară.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 13 – 20 decembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice.

În toată ţara vor fi precipitaţii în cantităţi normale acestei perioade potrivit ANM.

În ceea ce priveşte săptămâna 20 – 27 decembrie, meteorologii anunţă că va fi mai cald decât normalul termic al perioadei, în întreaga ţară.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local în nord-est.

FOTO: INSTITUTUL NAŢIONAL DE METEOROLOGIE

image
SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite