Medicii recomandă prudenţă la masa de Paşte. Sfaturile specialiştilor pentru a evita excesele alimentare de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii spun că alimentaţia bogată în grăsimi e nocivă FOTO Adevărul
Medicii spun că alimentaţia bogată în grăsimi e nocivă FOTO Adevărul

Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii fac o serie de recomandări privind consumul de alimente în perioada Sărbătorilor de Paşte. Medicii recomandă un consum moderat de alimente tradiţionale pe bază de miel, sfatul fiind adresat în special persoanelor care au ţinut post, dar şi celor care suferă de afecţiuni digestive.

Astfel, avertizează specialiştii, reluarea unei alimentaţii bogate în grăsimi, produse din carne tocată sau prăjeli poate cauza, de cele mai multe ori, probleme digestive. Această alimentaţie trebuie evitată, pe cât posibil, şi de persoanele care suferă de afecţiuni digestive, respectiv gastrită sau ulcer, afecţiuni hepatice sau pancreatice, mai spun medicii.

Potrivit medicilor, trecerea de la alimentaţia de post la cea obişnuită trebuie să se facă treptat.

De asemenea, bolnavii care suferă de diabet sunt sfătuiţi să nu întrerupă tratamentul în perioada Paştelui, în timp ce cardiacii ar trebui să ocolească mâncărurile bogate în grăsimi sau sărate, completează specialiştii din minister.

O altă recomandare a acestora este aceea ca alimentaţia să fie diversificată şi să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe şi produse lactate. Se recomandă, totodată, evitarea consumului de alcool în cantităţi mari, cât şi a exceselor alimentare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite